Молекулата на екстази, прилагана по контролиран начин като приложение към

...
Молекулата на екстази, прилагана по контролиран начин като приложение към
Коментари Харесай

Потърсиха място за екстази в психотерапията

Молекулата на екстази, прилагана по следен метод като приложение към психотерапия, може да има резултатност за бойците, станали жертва на посттравматичен стрес, допускат учени. В сряда в The Lancet Psychiatry е оповестено изследване по тематиката, оповестява АПФ.
 
Малък брой хора са взели участие в опита: 26, в това число 22 ветерани, трима пожарникари и полицейски чиновник. Резултатите не са съпоставени с контролна група, споделят създателите. Въпреки това те допускат, че лекуването с MDMA (екстази) „ е безвредно и би могло да усили изгодите от психотерапията ".
 
Лечението е осъществено по строго следен протокол. Без тяхно съответно познание, и без знанието на своя доктор, и след първите три сеанса психотерапия от час и половина всеки приема повече или по-малко мощна доза от MDMA (30 мг, 75 мг или 125 мг) при два сеанса от по 8 часа всеки, особено приспособен. След това те са били следени от близко: една нощ под наблюдаване, седмица на телефонни изявленията и анализ по време на три нови психотерапевтични сеанса от час и половина.
 
Според откривателите пациентите, приемали най-високите дози, по-нататък са показали признаците на посттравматично понижаване на напрежението. Малката извадка се признава за статистическа уязвимост. И това не става без неудобства. Някои участници обявиха, че считат, че имат по-силно предпочитание да се самоубият под въздействието на MDMA. И " всички групи оповестяват за негативни резултати след лекуването ", в това число " тревога, главоболие, безсилие, мускулно напрежение и бодърствуване ", означават откривателите.
 
Изследването слага значим етичен въпрос, защото през днешния ден е неразрешено да се ползва МДМА. Двама професори по психиатрия в Оксфорд, Андреа Сиприани и Филип Коуен, приветстваха метода, създаден в това проучване и резултатите от него, като в същото време показаха запаси.
 
Недостатъчното търсене на лекуване против посттравматичния стрес, изключително измежду ветераните и избавителните екипи, не се подлага на подозрение. Въпреки това, опцията да се причисли психотерапията с MDMA към по-обикновената психотерапия, остава да бъде открита, написа в коментара, оповестен от The Lancet.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР