Молдовските и румънските власти откриват днес граничния пункт Леова -

...
Молдовските и румънските власти откриват днес граничния пункт Леова -
Коментари Харесай

Откриват нов граничен пункт между Молдова и Румъния

Молдовските и румънските управляващи откриват през днешния ден граничния пункт Леова - Бумбъта. Първоначално трафикът ще бъде отворен в тестов режим, съобщи молдовската новинарска организация МОЛДПРЕС. 

По време на събитието министърът на вътрешните работи Ана Ревенко благодари на румънските сътрудници за взаимните старания за откриването на граничния пункт. 

''След либерализирането на визовия режим броят на хората и транспортните средства на молдовско-румънските гранични пунктове се удвои, стопанската система на страната се ориентира към Европейски Съюз, а Румъния стана благонадежден сътрудник в комерсиалните връзки. За нас е значимо да осигурим на жителите по-голяма подвижност. Този пропускателен пункт ще обезпечи качествени услуги за жителите на обитаемоте места в района и ще съставлява опция за 800 000 души ", сподели Ревенко. 

От своя страна, румънският министър на вътрешните работи Лучиан Боде съобщи, че граничният контролно-пропускателен пункт Леова - Бумбъта ще улесни прекосяването на границата от хора и транспортни средства.

''Той ще облекчи трансграничния трафик и ще редуцира времето за очакване на другите гранични пунктове, които в този момент са по-натоварени, като да вземем за пример Леушени - Албица, които са в съседство. В същото време граничният пункт ще способства за развиването на стопанската система и комерсиалните отношения'', означи Лучиан Боде.    

На първия стадий, работният график на пункта ще бъде в дневен режим, в часовия период 8:00-20:00 часа. Границата ще могат да минават транспортни средства с обща маса до 3,5 тона.

Леова-Бумбъта е седмият молдовско-румънски граничен контролно-пропускателен пункт.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР