Молдова е изпълнила почти всички препоръки на Европейската комисия за

...
Молдова е изпълнила почти всички препоръки на Европейската комисия за
Коментари Харесай

Молдова заяви, че е изпълнила препоръките за встъпване в ЕС на 94%

Молдова е изпълнила съвсем всички рекомендации на Европейската комисия за присъединение към Европейски Съюз, съобщи ръководителят на Народното събрание Игор Гросу.

На 8 ноември Европейската комисия предложи да стартират договаряния за присъединение към Европейски Съюз на Украйна и Молдова, при изискване че те изпълнят някои условия. Официалното решение за започване на договаряния сред държавните и държавните ръководители на Общността ще бъде разисквано на срещата на върха в Брюксел на 14-15 декември.

" Независимо от това дали ще има решение на 15-ти, дали то ще бъде взето през март, ние би трябвало да продължим да си вършим домашното задание. Постигнахме 94% от поставените цели, остават 6%, само че те се извършват доста поредно, като да вземем за пример промяната на правораздаването ", означи Гросу.

Той акцентира, че избрани проблеми провокира нежеланието на Унгария за приемането на Украйна в Европейски Съюз, напомняйки, че Брюксел преглежда присъединението на Киев и Кишинев като сложна договорка.
...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР