Молбата на прокуратурата до Обединените арабски емирства за разпит по

...
Молбата на прокуратурата до Обединените арабски емирства за разпит по
Коментари Харесай

Молбата до ОАЕ за разпит на Божков е в Министерството на правосъдието

Молбата на прокуратурата до Обединените арабски емирства за разпит по видеоконферентна връзка на предприемача Васил Божков към този момент е в Министерството на правораздаването. Придвижването й се е забавило, поради нуждата да бъде преведена на арабски език, прецизират от държавното обвиняване. Тъй като България няма контракт за правна помощ с Обединените арабски емирства ще се употребява правилото на реципрочност, изясни правосъдният министър Надежда Йорданова, посредством която би трябвало да стане напредването на настояването:

„ Това, което прави Министерството, е обзор на нещата - в случай че има някаква неизясненост, прецизираме с сътрудниците. Подготвено е едно строго официално писмо, от мен като министър, към съответната страна, която препраща настояването до прокуратурата, моли за реципрочност и показва подготвеност за реципрочност “.

Искането за разпит на Божков е на Софийската градска прокуратура по отношение на изказванията му, че е бил изнудван от Бойко Борисов, Севделина Арнаудова и Владислав Горанов. Тримата бяха разпитани при започване на седмицата, а в понеделник се чака да бъде разпитан и министър председателят Кирил Петков.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР