Можете да се отървете от бръчките и да стегнете кожата

...
Можете да се отървете от бръчките и да стегнете кожата
Коментари Харесай

Как да направите кожата отново стегната и гладка с обикновено мляко

Можете да се отървете от бръчките и да стегнете кожата си благодарение на натурални артикули на млечна основа.

Млякото е богат източник на калций и протеини, заради което е включено в листата на здравословните храни. В допълнение, млякото, изключително суровото и непастьоризираното, и леко ферментиралото или кисело мляко могат да оказват помощ в ежедневната ви грижа за кожата.

5 изгоди от потреблението на мляко в грижата за кожата:

1.       Борба с бръчките

Полезните свойства на млякото оказват помощ в битката с признаците на стареене. Според изследване, грижата за кожата с приложение на  млечна киселина два пъти на ден в продължение на 3 месеца понижава появяването на бръчки, прави кожата по-гладка и еластична. Тъй като по време на ферментацията се получава млечна киселина, използвайте леко кисело мляко за оптимален резултат.

2.       Ексфолира нежно

Мъртвите кожни кафези карат кожата да наподобява матова. Млякото работи като нежно ексфолиращо средство, разтваряйки мъртвите кафези. Просто нанесете мляко на лицето си или даже го прибавете към продуктите си за ваната. За мазна кожа се предлага ексфолиране 3-4 пъти седмично. За чувствителни 1-2 пъти седмично.

3.       Помага при излагане на ултравиолетови лъчи.

Изследванията демонстрират, че млечната киселина понижава нездравословното влияние на слънцето върху кожата посредством колаген, който ѝ придава забележителна разтегливост. От антични времена млякото се предлага за облекчение на слънчево изгаряне на кожата. Антиоксидантите в млякото могат да успокоят болката и възпалението, до момента в който мазнините улавят влагата. Просто накиснете марля в студено мляко и нанесете върху изгорялата кожа.

4.       Изсветлява възрастовите петна.

Лунички, кафяви петна, слънчеви изгаряния, хиперпигментация, кожни болести се появяват заради увеличение на количеството меланин. Суровото или кисело мляко ще помогне при тези проблеми. Комбинирайте сурово мляко или мътеница с куркума на прахуляк до гъста паста и нанесете върху потъмняла или изгоряла кожа. Изплакнете откакто сместа изсъхне.

5.       Спасява от сухота.

Сухата кожа се усеща много груба, с люспи и неприятни пукнатини. Млечната киселина в млякото всмуква и задържа влагата, което способства за увеличение на еластичността на кожата. Мазнините и протеините оказват помощ за изглаждане и омекотяване на кожата. Следователно те са включени в листата на съставките в доста козметични овлажнители.

Използвайте всеки комфортен случай да приложите млякото в грижата за кожата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР