Можете да пуснете рибки в градинското езерце за естетическо удоволствие.

...
Можете да пуснете рибки в градинското езерце за естетическо удоволствие.
Коментари Харесай

Ето кои рибки са по-лесни за разплод и как да се грижим за тях

Можете да пуснете рибки в градинското езерце за естетическо наслаждение. Или, в случай че площта е задоволително огромна, даже за лов на риба. Има типове, които са идеални за летни вили и не провокират доста неприятности във връзка с грижите.

Най-важното е жителите на акваторията да имат задоволително място. За един субект с дължина до 10 см са нужни почти 50 литра вода. Ако рибата ще остане през зимата, също по този начин е належащо да се оборудва зимуваща яма с дълбочина от 1,5 до 2 м.

Най-добрата декоративна риба за езерце

Студеноводна пъстърва

В езерце в крайградски регион речната и дъговата пъстърва ще се усещат добре. Лесно е да се грижите за нея, тя яде дребни водолюбиви птици и разнообразни фуражни смеси. Но не се развъжда при изкуствени условия.

Златна рибка

Тя наподобява зрелищно, не основава доста главоболия при грижите и се усеща отлично както в аквариума, по този начин и в малко езерце. Мнозина считат, че този вид е съвършен за лятна вила.

Японски шаран

Декоративният японски шаран може да бъде украса на езерце, само че не е доста елементарно да се грижите за него. Те ядат доста, обичат пространството и дълбочината, а също по този начин са способни да демонстрират експанзия към други риби и даже да ядат дребни. Те се хранят със смесени храни и могат бързо да наддават на тегло, в случай че се прехранват.

Минове

Тези риби са красиви и забавни за гледане. Въпреки това, те изискват доста О2. Следователно ще би трябвало да инсталирате особено съоръжение или да монтирате кислородни съоръжения в езерцето.

Най-добрата риба за улов

Шаран. Той е скромен, бързо се приспособява към живота в застояла вода, усеща се добре в плитки води. Шаранът доста обича светлината и слънцето, съвсем е всеяден.

Карп

Подобно на шарана, той се смята за един от най-непретенциозните поданици на вилните къщи, той бързо наддава на тегло. Храни се с растителност и понася добре зимуването в езерце с ледена дупка.

Лин

Той също не се нуждае от дълбоки водоеми, задоволително е дълбочина до метър. Друг плюс е, че линът може да съществува дълго време във водни тела с ниско наличие на О2. Расте бързо и наддава, може да се схваща с съвсем всички риби, като се изключи караките.

Ако имате място за контейнер даже на дребна повърхност, за подреждането му не е належащо да се прибягва до помощта на експерти. Можете сами да извършите свое малко езерце.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР