“Можем да подкрепим протестите, като напуснем парламента. В него вече

...
“Можем да подкрепим протестите, като напуснем парламента. В него вече
Коментари Харесай

Кирил Добрев: Без машинно гласуване, ГЕРБ ще се възпроизведат в “Борисов 4”


“Можем да подкрепим митингите, като напуснем Народното събрание. В него към този момент няма място за БСП”. Това съобщи в предаването “Лява политика” по БСТВ претендентът за ръководител на Българска социалистическа партия Кирил Добрев. По думите му ГЕРБ нямат доверието, с цел да оферират конституция и отхвърли слуховете, че част от депутатите на левицата могат да поддържат предложенията на ГЕРБ. “Чисто математически не им трябват гласовете на Българска социалистическа партия. В събранието ще се види, че това не е вярно”, безапелационен бе Добрев. Според него справедливостта, която желаят протестиращите, минава през оставката на държавното управление и основния прокурор. “Това обаче не е задоволително. Оставките няма да имат стойност, в случай че не променим разпоредбите за избори и за основен прокурор. Ако не въведем машинно гласоподаване, ГЕРБ ще се възпроизведат в Борисов 4”, изясни претендентът за ръководител. Той аргументира кандидатирането си с желанието да върне нормалността в партията. “Борисов неглижира Народното събрание, а в Българска социалистическа партия се неглижира отношението към органите. Няма по какъв начин да върнем нормалността в страната, в случай че не я върнем първо в БСП”, сподели Добрев. Той добави, че може да спре вътрешнопартийните разпри. “Познавам всички, тъй като съм преходното потомство - сред младежите и поколението на родителите ми. Мога да върна Българска социалистическа партия на върха, да завоюва изборите, да ръководи по-добре от ГЕРБ”, продължи Добрев. Той акцентира, че през последните четири години има безспорни достиженията, само че те са плод на напъните на доста хора, а не на един човек.

Кирил Добрев показа акценти от двете стратегии, с които се явява на вътрешния избор. “Първата е вътрешнопартийната. В нея се учредявам на идеологията ни и на полезностите. Ние пазиме работещите и ощетените групи в обществото, само че заставаме и зад дейното потомство. Може би това е надстройката, която би трябвало да създадем, тъй като има дребен фамилен бизнес, в който работи единствено фамилията и няма кой да ги отбрани, те не са капиталисти”, изясни Добрев. В учредителен проект той предлага Българска социалистическа партия би трябвало да има покритие на всяка изборна секция с съществена партийна организация, а регионалните ръководители да бъдат на заплата и да се занимават единствено с партийна активност и районна политика. “Втората ми стратегия е за излизане от рецесията. Да изберем браншове локомотиви, които да изтеглят стопанската система ни като фармацията, високите технологии, за какво не фабрики за електрически автомобили”, сподели още Добрев. Той сложи като акцент образованието, тъй като по думите му без образована нация, няма по какъв начин да вършим стопанска система с висока добавена стойност, а оттова да има повече средства за обществена политика. “Всички държавни управления се хвалеха с плоския налог. Добре, а не може ли една трета от облагата да отива за реинвестиция, една трета у притежателя и една трета добавка към заплатите на служащите. Това е мярка, която неотдавна ще работи в някои западни държави”, изясни Добрев.

По отношение на обединенията, той акцентира, че е нужно допитване до членовете. “Едно от внушенията е, че аз ще направя коалиция с ГЕРБ, а другото е, че Нинова ще я направи с десните. За да се спрат тези спекулации, доста елементарно се взема решение, а точно минават изборите и се прави допитване до членовете с кой желаят да управляваме или пък да си останем в опозиция”, предложи претендентът за ръководител на Българска социалистическа партия. Добрев изрази персоналното си мнение, че не вижда коалиция нито с ГЕРБ, нито с Движение за права и свободи.

Попитан по какъв начин вижда мястото на Българска социалистическа партия и на България във външнополитически проект, Добрев отговори: “И Българска социалистическа партия, и България би трябвало да отстояват мястото си в Европа. Това не значи да загърбим връзките си с Русия, видях го на Шипка. Нас ни свързва страст и приятелство. Мястото ни в Европа не значи и да загърбим връзките си с Китай. Трябва да градим външната си политика уравновесено, на основата на националните ни интереси”.

В умозаключение Добрев съобщи: “Станах член на Българска социалистическа партия, когато беше най-трудно през 1997 година, а не спуснат като народен представител или зам.-министър и ще остана в Българска социалистическа партия до момента в който съм жив. " Според Кирил Добрев Българска социалистическа партия е партията на бъдещето и прикани за присъединяване във вътрешнопартийния избор.

Материалите в рубриката са предоставени от претендентите за ръководител на Българска социалистическа партия и се разгласяват без промени от редакцията. Редът за публикуването им е избран от чоп, изтеглен от ЦКПИ на 10 август.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР