Можем да охраняваме военното си пространство, но с определени затруднения​”В

...
Можем да охраняваме военното си пространство, но с определени затруднения​”В
Коментари Харесай

Адм. Емил Ефтимов повтаря стари мантри и чака решения за модернизация

Можем да охраняваме военното си пространство, само че с избрани затруднения​

”В положение сме да изпълняваме Конституционните отговорности, само че имаме избрани дефицити в армията. Вчера посочихме направленията, в които би трябвало да се работи - превъоръжаване и модернизация”, това съобщи Началникът на защитата адмиралЕмил Ефтимов пред. Той преповтори някои изтъркани през годините изказвания за положението на армията и изрази вяра за нови решения в новия парламент, написа.

"Когато правим стратегическия обзор на защитата той потегля от там какво имаме и какво би трябвало да бъде. За първи път стъпихме на съответен боен проект, само че се съобразяваме с действителностите. Военния бюджет не би трябвало да въздейства на обществения бранш ", добави той.

"В проекта 2020-2026 започнахме щатни промени. Имаше четири пъти повдигане на прихода на военнослужещите, само че сега мисля, че сме в застой. Смятам, че би трябвало да се промени метода, мениджмънта във връзка с ресурсите. Като, че ли единствено с обособени планове няма да можем да осигурим резултатът, който търсим, с цел да демонстрираме на обществото възпиращ капацитет. Предлагаме по сложен метод - необятен публичен консенсус по това, което би трябвало да се развива и да потърсим по ефикасни способи за придобиване на тези средства ", акцентира началникът на защитата.

"Процесът на превъоръжаване е муден. Виждаме планът с Ф-16 е в ход, само че лишава време. До тогава ние би трябвало да изпълняваме отговорностите си. Докато се превъоръжим би трябвало да имаме качества ", добави адмирал Ефтимов.

"Днес чакаме да кацнат първите две двойки самолети и имаме над 150 военнослужещи на "Граф Игнатиево ", посочи той във връзка идващата военна помощ от страна на Испания, обвързвана с смяната на динамичността в връзките сред НАТО и Русия.

"Можем да охраняваме въздушното си пространство, само че с избрани усложнения ", акцентира адмиралът.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР