Можем да одобрим преговорната рамка с Република Албания, но България

...
Можем да одобрим преговорната рамка с Република Албания, но България
Коментари Харесай

Захариева обяви тежката дума на България за Северна Македония ВИДЕО

Можем да одобрим преговорната рамка с Република Албания, само че България на този стадий не може да поддържа тази за Северна Македония. Това сподели вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева в изказване за позицията на Република България по точка „ Разширяване “ на Съвета на външните министри на Европейски Съюз, оповестява " ".

"Току-що завърши разглеждането на точка "Разширяване ". Подчертавам, че по тази точка на днешния съвет не могат да се вземат. Тя беше включена катопредоставяне на настояща информация от страна на Германското председателство и разискване за положението на преговорната рамка за Република Северна Македония и Албания ", сподели още министър Захариева.

"Изразих позицията на Република България, че ние можем да одобрим преговорната рамка с Република Албания, защото считаме са изпълнили огромна част от изискванията, които бяха сложили от решението от март месец.

България на този стадий не може да поддържа плана на преговорна рамка с Република Северна Македония ", добави още Захариева.

Министърът посочи, че препоръчаният за приемане план не отразява българските претенции.


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР