Можем да очакваме властта на талибаните да се стабилизира, т.е.

...
Можем да очакваме властта на талибаните да се стабилизира, т.е.
Коментари Харесай

Боян Чуков: Талибаните ще завземат изцяло властта в Афганистан

" Можем да чакаме властта на талибаните да се стабилизира, т.е. ще завземат 100% властта в Афганистан ". Това съобщи пред БНР международният анализатор Боян Чуков.

Той напомни, че през април е имало медийна информация, че от администрацията на американския президент Джо Байдън е имало предложение към афганистанския му сътрудник Ашраф Гани за основаването на преходно държавно управление, в което талибаните ще заемат половината от длъжностите:

" И Антъни Блинкън приканва Гани да създаде пътна карта за ново инклузивно държавно управление и нова Конституция. Според мен тази сделка няма да се извърши и талибаните ще овладеят напълно властта в Афганистан ".    

. Това се случи два дни, откакто поеха властта в страната, заяви Агенция Франс Прес.

„ Работещите в която и да е част или министерство на държавното управление могат да възобновят изпълняването на отговорностите си изцяло умерено и без каквито и да е страхове “, се споделя в изказване на талибаните.

Чуков цитира обява във вестник от ОАЕ, че Афганистан се намира сред " Ал Кайда " и талибаните.  

Според специалиста има смяна на тактиката на Съединени американски щати за района, само че не и на тактиката :

" Това, което се случи в Афганистан, беше квалифицирано още по времето на Доналд Тръмп със съглашението през 2020-а година Това наподобява на авансово добре създаден проект. Не би трябвало да приказваме доста, че това е някакъв заплашителен неуспех на Съединени американски щати, че е претърпяла крушение. Също не би трябвало да се вършат и паралели с руснаците преди години, тъй като след неуспеха в Афганистан, властта в Кремъл се смени. Аз не виждам предпоставки властта във Вашингтон да се смени по някакъв метод ".

По думите му наличието на Съединени американски щати в района става по по-елегантен и по-модерен метод :

" Вече не е фешън да се биеш със личните си въоръжени сили, а е надалеч по-добре със свои проксита ". 

Интервюто на Петър Волгин с Боян Чуков в предаването „ 12+4 “ можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР