Можем да използваме лицата си, за да изразим над 20

...
Можем да използваме лицата си, за да изразим над 20
Коментари Харесай

20 емоции изразяваме с лицата си

" Можем да използваме лицата си, с цел да изразим над 20 разнообразни категории страсти посредством стесняване или разформироване на мускулите ", разкри ръководителят на проучването проф. Пол О`Хигинс от университета на Йорк. Британски учени потърсиха аргументите за какво лицето на актуалния човек е толкоз друго от това на изчезналите ни прародители, както и на огромните маймуни. Експертите стигнаха до извода, че дружно с храната и климата невербалното обществено другарство е имало значима роля.

Подвижните вежди и другите изразителни черти евентуално са се появили на човешкото лице, с цел да можем да споделяме без думи, заяви " Индипендънт ".

Ранните хоминини са имали изпъкнали вежди. Съвременните хора са с безпрепятствено чело и забележими вежди, които се движат доста свободно. Други промени във формата на лицето и мускулите дават опция за изложение на най-различни страсти, в това число различаване и благосклонност.

" Знаем, че други фактори като храната, дихателната физиология и климатът са съдействали за формата на човешкото лице, само че да се интерпретира неговата еволюция единствено с тях - е опростяване ", считат експерти.

Храненето се е отразило на формата на човешкото лице. То се е смалило, тъй като нуждата от дъвчене е намаляла с появяването на готвенето и обработената храна. Смаляването е изключително очевидно при прекосяването към земеделие, а по-късно и към живот в градове.

" По-меката модерна храна и индустриалните общества може да значат, че човешкото лице продължава да се смалява ", счита проф. О`Хигинс. Промените обаче имат граници, тъй като за дишането да вземем за пример е нужна задоволително огромна носна празнина.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР