Може ли магнезиевият хлорид да помогне при излишния калций в

...
Може ли магнезиевият хлорид да помогне при излишния калций в
Коментари Харесай

Mагнезиевият хлорид може да подмладява костите. Eто как

Може ли магнезиевият хлорид да помогне при непотребния калций в костите?

Има огромен интерес към тази тематика. В интернет циркулира писмото на свещеника Ян Шор, който твърди, че с потреблението на магнезиев хлорид е излекувал своя болен гръбнак, поради който е останал съвсем неподвижен.

Калцият и магнезий са основни за здравето на костите

Приемът на калций защищава от болести като остеопороза и кариес. Въпреки това, в случай че калцият не се приема дружно с магнезий, той може да аргументи повече щета, в сравнение с изгода.

За усвояването на калций, е нужен магнезий, а в случай че го няма, неабсорбираният калций се натрупва в тялото, най-много в костите и ставите. Тогава се появяват признаци на артрит. Ако калцият се натрупа в сърцето, може да докара до по-големи затруднения.

Калцирането (натрупване на калций в тъканите) може да докара до сърдечни болести, рак, набръчкана кожа, камъни в бъбреците, остеопороза, проблеми със зъбите и други здравословни проблеми.

Здравите кафези в организма имат висок % магнезий и невисок % калций.

Как да консумираме магнезия?

Магнезият идва в доста форми. Например, магнезиевият сулфат се употребява като слабително (при запек). Магнезиевият хлорид се всмуква най-добре в организма, тъй че се допуска изразходване под такава форма.

Магнезий – минерал за подмладяване

Калцият е доста значим минерал, само че толкоз, до колкото се намира в зъбите и костите. Тогава, когато стартира да се натрупва в ставите и меките тъкани – проблемите стартират.

Постоянната консумация на магнезий оказва помощ за абсорбирането на калций, тъй че не се натрупва остатък. При задоволително количество магнезий няма да имате проблем със ставите.

“Магнезият може да лекува дегенеративните калцинози на нашите телесни структури, свързани със стареенето, както и да ни помогне да се подмладиме ” – споделя биоерапевта Уолтър Ласт.

Споделен опит в интернет:

“Пия магнезиев хлорид отдавна и усещам огромно облекчение на болката в рамото, а коляното ми пука по-малко. ”

Дозиране и подготовка на магнезиев хлорид:

Сложете в бутилка 33 гр. магнезиев хлорид. Долейте 1 литър хладка вода (свещеникът предлага да бъде дестилирана). Затворете бутилката и разклатете добре, тъй че сместа да може да се разбърка. Съхранява се в хладилника, само че и не е належащо. Няма период на валидност.

Дневна доза: 50 до 100 мл. (малка чаша за кафе)

Тук остава да решите дали желаете да опитате или не.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР