Може ли Европа да остане без социалните мрежи „Фейсбук“ и

...
Може ли Европа да остане без социалните мрежи „Фейсбук“ и
Коментари Харесай

Без "Фейсбук" в Европа: Възможно ли е достъпът до мрежата да бъде блокиран?


Може ли Европа да остане без обществените мрежи „ Facebook “ и „ Инстаграм “ поради отбраната на персоналните данни? Темата стана доста дискутирана от през вчерашния ден.

„ Тази опция съществува от 2018 година, само че в действителност стартира да става все по забележима поради един човек - Максимилиан Шремс, който поведе борба против този вид обработки на данни “, разяснява в „ Тази заран “ юрист Жулиета Мандаджиева.

„ Разликата сред Щатите като идея за национална сигурност и Европа е, че Щатите признават за законно да се следи, както те споделят - без дискриминация, без значение дали има данни за осъществено закононарушение, или не. В Европа концепцията е тъкмо противоположната. Следи се, когато се съблюдава законът, със правосъдно позволение, по съответен мотив и задоволително данни за осъществено тежко закононарушение. В това се разминават двата континента “, изясни тя.

„ Изобщо няма миг, в който да се усещам предпазена във връзка с персоналните ми данни, само че съм дала единодушието си. Вчера много дълго време прекарах в това да си показва какво би станало, в случай че нямаме „ Инстаграм “ и „ Facebook “. Една част от мен си споделя, че това би било потребно за душeвността на милиони, тъй като в действителност са рисково място и въздействат на душeвността по рисков метод, както и водят до пристрастяване “, сподели от своя страна инфлуенсърът Поли Недкова.

Според юрист Жулиета Мандаджиева не можем да слагаме всички обществени мрежи под общ знаменател, тъй като „ Facebook “ има един бизнес модел, а други обществени мрежи - различен. По друг метод те обработва данни в друг подтекст.

„ Дали сме защитени също е условен въпрос. До огромна степен зависи в какъв вид правна рамка се движим и в какъв вид страна живеем. Ако сме в властническа страна, използването на обществени мрежи може да е смъртоносно. Ако сме в страна, в която подслушването се случва по дифолт, обществената мрежа не способства доста за нашия риск. Така че съществуват разлики “, изясни юристът.

Жулиета Мандаджиева разясни още още, че „ Facebook “ и „ Инстаграм “ не наблюдават единствено хората, които вземат участие в тези обществени мрежи интензивно.

„ Те закачат кодове, когато посещавате страница, която има интеграция с тях и ви наблюдават по време на цялостното ви ползване на интернет, в случай че не сте присъединили анонимния режим на браузърите си, само че даже и тогава могат да го заобиколят. Така че те събират информация в доста по необятен размер от тази, която споделяте в постовете си “, описа тя.

„ Аз, както и всички сътрудници, които работят като инфлуенсъри, нямаме изключително доста разновидности за отбрани, тъй като нашата работа е непрестанно да стоим и да ревизираме какво се случва в интернет. Да знаем всичко, което се случва, да бъдем на всички места по едно и също време, което значи, че разновидностите да се защитя са оскъдни “, счита Поли Недкова.

Как може да създадем персоналното си пространство по-защитено?

„ Най положителният съвет е да не ги ползвате, само че това е невероятно “, сподели юрист Жулиета Мандаджиева.

„ Това, което можете да извършите, е да контролирате настройките си, да не споделяте обществено цялата информация, която желаете да постнете. Можете да поискате да свалите цялата история. Вече можете, с помощта на регламента и да изтриете акаунта си “, посъветва юристът.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР