Може и да ви се струва прекалено сложна задача направата

...
Може и да ви се струва прекалено сложна задача направата
Коментари Харесай

Майстор готвач разкри тайната рецепта за най-сполучливата МОЦАРЕЛА

Може и да ви се коства прекомерно комплицирана задача изработката на моцарела, само че в реалност напълно не е по този начин.

Днес ще ви разбираем малко по малко по какъв начин да действате, тъй че няколко часа по-късно да си имате най-вкусната моцарела в хладилника, която да добавите към обичани салати, сандвичи и всевъзможни други ястия.
Как да си приготвим моцарела в домашни условия?
Що се отнася до това какво мляко да ползвате, вие сами решавате. Може да е обезмаслено, нискомаслено, високомаслено, сурово, пастьоризирано и всякакво друго. Единственото условия е да не купувате артикул, който е пастьоризиран на висока температура.

Един подобен развой е в положение да промени свойствата на протеините и вероятността млякото да не може да се пресече е доста огромна.

Ако първия път, в който пробвате да приготвите сами моцарела, не се получи, никога не се отхвърляйте. Най-вероятно това се дължи на млякото, което сте употребявали.
Ето какви артикули ще са ви нужни за изработката на вкусна моцарела:
• 1 ¼ ч.ч. вода;

• 1 ½ ч.л. лимонена киселина;

• ¼ сирище (мая за сирене);

• 1 галон мляко (=3.78541 л);

• 1 ч.л. сол без йод.

След като към този момент имате всичко, което ще ви е нужно, можете да преминете към индустриалната част.

Започнете с лимонената киселина и маята за сирене. Киселината се прибавя към 1 ч.ч. вода и се оставя, до момента в който не се разтвори напълно. От тази течност отделете ¼ в купата, в която разбърквате маята за сиренето (сирище).

Млякото се изсипва в подобаваща тенджера и се поставя на котлона на умерена температура. Към него се прибавя и разтвора с лимонена киселина.

След няколко минути съдът се маха от огъня и в тенджерата се прибавя сирището. Разбъркайте доста добре, покрийте тенджерата и я оставете настрани за 5 минути.

Ако млякото е с консистенция на сирене тофу, започнете да режете с нож на решетка. Натискайте самоуверено, тъй като тази задача изисква да приложите мощ. След това още веднъж връщате тенджерата на котлона на междинна температура и разбърквате.
 Кое сирене е уместно за виното, което пием? Кое сирене е уместно за виното, което пием?
Всички знаем какъв брой изтънчена напитка е виното и че е харесвано от доста хора. Ако го предпочитате и вие, изключително при събирания със семе...

След 5 минути премахнете тенджерата от огъня и отново разбъркайте. Парчетата се вадят от тенджерата и се подреждат в незапалим съд.

Можете да ги затоплите в микровълнова фурна за 1 минута и по-късно деликатно да ги отцедите от суроватката.

Започнете да месите сиренето, тъй че да се получат конци. Не забравяйте преди този момент да си поставите гумени ръкавици.

Сега е моментът да добавите и малко сол, в случай че желаете. Оформете една огромна или няколко по-малки топки моцарела.

Сиренето разрешава да се употребява на момента или да го съхранявате в ледник в границите на една седмица.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР