Може да сте прочели всяка книга за отглеждането на деца,

...
Може да сте прочели всяка книга за отглеждането на деца,
Коментари Харесай

6 неща, които ще разберете за някой, само ако имате дете с него

Може да сте прочели всяка книга за развъждането на деца, да сте отраснали в огромно семейство, даже да сте работили в детска градина, само че нищо не може да ви приготви за момента, в който разбирате, че вие и другият родител на детето ви сте единствените виновни за развъждането на това мъничко дребосъче. Миг трогателен и отблъскващ по едно и също време. Разбира се, наясно сте, че в живота ви се появява нов човек, за който би трябвало да се грижите и да опознаете. Това, с което не сте наясно е, че да имате дете, дружно с някой различен, е като да минете през тотално ново опознаване на колегата си. Преди децата, сигурно бихте се заклели, че знаете всичко за него. Но истината е, че до момента в който не извършите гигантската стъпка в родителтвото дружно, има неща, които няма по какъв начин да знаете за другия човек.

1. Какъв човек е в 3:00 часа сутринта (ама не занимателната версия на 3 часа сутрина).
Може да се опитате да спорите по тази точка. " Виждала съм мъжа си толкоз доста пъти в 3:00 сутринта! " Но купонджийските нощи нямат нищо общо с нощните събуждания, които вървят ръка за ръка с развъждането на дете. Когато и двамата сте изтощени ден след ден и ви се наложи да се разсъните измежду нощ, тъй като новороденото е напълнило памперса или пък има температура, тогава ще разберете какъв брой функциониращи сте - вие и сътрудникът ви - в този вид на 3:00 часа сутринта.

2. Каква е трудовата му дисциплинираност.
Освен, в случай че двамата не работите на едно и също място, в действителност няма по какъв начин да знаете какъв човек е сътрудникът ви на работа. Вашите прекарвания дружно до момента най-вероятно са свързани с приятни и занимателни моменти. Което не изключва да сте работили по някакви задания дружно, само че те са били къси и не толкоз ангажиращи. Рядкост е двама души, които имат интимна връзка да са ангажирани и в ежедневна трудова активност дружно.
Но това ще се промени незабавно щом имате бебе.
Всеки е чувал клишето, че родителството е работа 24 часа/7 дни в седмицата. И това факсимиле съществува с съображение. Тук няма отмора за изтощените. Винаги има нещо, което би трябвало да се свърши. Бебето да се изкъпе, шишетата му да се измият, дрешките да се прегънат, хиляди памперси да се сменят. Докато не се сдобиете с дете, няма по какъв начин да знаете дали мъжът ви е от вида хора, които при потребност вършат това, което е належащо и не се опасяват да си " изцапат ръцете " или е от вида хора, които единствено следят, до момента в който вие вършите цялата работа. (Надявайте се, че сте улучили първия вид и незабавно обмислете някаква форма на опозиция, в случай че сте попаднали на втория).

3. Границата му на самообладание.
Повечето хора считат себе си за релативно уравновесени, търпеливи и спокойни. Когато животът им сервира лимони, си вършат лимонада и по този начин нататък. Но няма по какъв начин да знаете какъв брой търпеливи сте вие и обичания, до момента в който не ви се роди дете. Да бъдеш подложен на часове плач поради колики, дни наред да се постанова да пропускаш да се изкъпеш или наспиш, да оцеляваш единствено като хапваш нещо небрежно...Понякога е задоволително да скъса нервите и на Далай Лама. Това ще е мъчно теоретичен, само че пък по тази причина добре отплащащ се урок. Възможно е чак да изпитате трогване, гледайки се един различен по какъв начин стигате до границата на опциите си. Но по този начин най-малко ще знаете къде тъкмо е тази граница и по кое време тъкмо другият се намира сега на прекосяването й. Познат още като моментът, в който би трябвало да се намесите и да помогнете с каквото можете.

4. Реалните му възгледи за развъждането на дете
Едно от обичаните занимания на към момента бездетните двойки е възмутено да разясняват какъв брой по-добре ще се оправят с въображаемите си  деца от " смотаните " родители, които виждат на публичните места. Всички вършим това. Мислим си, че всичко ни е ясно. Възмущаваме се от майките, които не могат да накарат децата си да спрат да подвигат звук в киното или да се държат обичайно в ресторант.
Както и другото обичано: " Аз в никакъв случай няма да върша като моите родители! "
Но когато имаш деца, кармичният кръг се завърта, и виждаш в действителност какъв брой повърхностни са били вижданията ти преди. И до момента в който самичък не станеш родител, каквото и да си си мислил преди този момент, няма по какъв начин да знаеш какъв тъкмо вид родител си ти и какъв е сътрудникът ти. Може да сте последователи на строгите правила и дисциплинираност да вземем за пример, само че сега, в който се появи дребното създание, да се окажете най-меките и отстъпчиви хора на света. Кой знае. Докато не се случи.

5. Колко е гнуслив
Нека сме изцяло почтени! Раждането е хубав и вълшебен акт, само че също по този начин е и много непоносим и отблъскващ. Интимните ви елементи или би трябвало да се разширят до размерите на съществото което излиза на открито, или безусловно се постанова да изрежат бебето, с цел да го извадят. Който и да е методът, не е за префинени сърца. Ще преживеете това, само че идващите 18 години от живота ви, ще са преизпълнени с голям брой други неприятни тествания - експлодиращи памперси, фонтани от повръщане, реки от сополи. Децата са цялостни с благоприятни условия да ви покажат от какво в действителност е изработен мъжът ви.

6. Дълбочината на вашата обич и обвързаност
Време е да станем сантиментални. Преди да се роди детето, не сте си и представяли, че може да се обичате повече от това. Другият е луната и звездите,  слънцето, сродната ви душа, повода за съществуването ви и по този начин нататък. И най-хубавото от всичко -винаги сте знаели, че възприятието е взаимно. Но любовта, която сте имали преди, бледнее пред безконечната заварка, която поемането на родителските ви функции дружно, ви дава. Преди детето, може да сте били най-отдадените един на различен мъж и жена, само че всичко друго наподобява нищожно пред магическото възприятие, което идва, когато изграждате семейство.

Източници ~ Аманда Меткалф
Снимки ~ huffingtonpost.co.uk, babywallpaper.us


 

Източник: webstage.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР