Може да очакваме граждански бунтове, тези от 2013 година ще ...

Може да очакваме граждански бунтове, тези от 2013 година ще

Проф. Михаил Константинов с прогноза за бъдещето под крилото на Радев: Може да очакваме граждански бунтове, тези от 2013 година ще ни изглеждат като детска игра

Може да чакаме цивилен протести, тези от 2013 година ще ни наподобяват като детска игра. Това съобщи пред „ Фокус “ проф. Михаил Константинов от Българската асоциация по изборни системи. Той разяснява, че страната ни е изправена пред съществени рецесии.

„ В момента ни връхлитат доста тежки рецесии, а за тях съвсем не става въпрос в изявите на претендентите. Проблемите са извънредно неприятни и не е ясно по какъв начин ще се оправяме с тях. Те не загатват тези проблеми, тъй като не оферират решения за тях. Но решение би трябвало да има, тъй като това, което се случва, е извънредно рисково и нещо би трябвало да се направи. Първо - влошаващата се епидемиологична конюнктура в страната. Тя се утежнява по-бързо, в сравнение с чакахме и стигаме до това състояние хората да лежат пред вратите на лечебните заведения, което е неприемливо за европейска страна. Ясно е, че заплахата беше подценена, както нормално. В момента здравната система е на границите си, лекарите са изтощени до прекаленост, няма кревати. Виждате какво се случва с побеснелите цени на горивата в Европа, резултат от безумната политика на Европейски Съюз. Това ще бъде тежък удар върху българските семейства. Не съм сигурен, че хората, които имат приходи на границата на бедността, ще устоят. А когато човек е гладен, престава да се държи рационално. Може да чакаме протести, такива, спрямо които протестите от 2103 година ще ни наподобяват като детска играчка “, добави той.
свързани новини55792на 07.10.2021505986на 07.10.2021
Според проф. Константинов политиците би трябвало да мислят за това, а не да се упрекват взаимно и да се държат неконструктивно.

„ Като съпоставим претендентите с главните им послания, сегашният президент споделя: „ Изберете ме отново “. Другият главен претендент проф. Анастас Герджиков споделя нещо, което българите от дълго време желаят да чуят, а точно обединете се, тъй като разединени ще понесем много тежки вреди. А Лозан Панов се е съсредоточил главно в правосъдната промяна, която е значима, само че хората не я схващат като проблем номер едно. Това, което връхлита България, не е правосъдната промяна, а решение на неотложните проблеми на хората “, сподели още проф. Михаил Константинов.
свързани новини162944на 07.10.2021
Държавата сега демонстрира тотална импотентност и уязвимост, добави той.

Източник: pik.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg