Може да изглежда, че горилите е по-малко вероятно да имат

...
Може да изглежда, че горилите е по-малко вероятно да имат
Коментари Харесай

Горили, слонова кост и атомни бомби в космоса: Няколко важни въпроса и техните отговори

Може да наподобява, че горилите е по-малко евентуално да имат сърдечно-съдови болести от хората, само че това в действителност е водещата причина за гибелта на маймуните в плен, убивайки повече от 40% от мъжките горили в северноамериканските зоологически градини. Въз основа на изследвания на чревни бактерии и други фактори, откривателите в зоологическите градини премислят типовете и количествата храна, които да се дават на огромни маймуни, в това число да преминат от модифицирани хранителни бисквити към типовете дървета и плодове, които ядат в дивата природа. За да избегнат анестезирането на горилите, което може да натовари в допълнение сърцето им, Беки Малински, организатор на примати в Националния зоопарк на Смитсониън, споделя, че нейният екип е обучил своите горили да им сътрудничат при правене на ултразвук на сърцето и други процедури за събиране на данни за здравното им положение.

 Ramses I Mummy

За да запазят натрупа прекрасен за идващия живот. Египтяните вярвали, че тялото ще пътува до отвъдното, споделя Александър Нагел, теоретичен помощник в Националния природонаучен музей, само че единственият орган, който считат за нужен за това пътешестване, е сърцето, което те виждаха като център на душата на човек и което постоянно оставят непокътнато. След като отстраняват другите органи, египтяните натриват натрупа със солена примес, с цел да го изсушат – различен метод за закъснение на гниенето. Те ползват подправки, билки, парфюми и масла, с цел да поддържат тялото еластично и да се преборят с неприятните миризми. Що се отнася до превързването, по-важните персони получават по-специални превръзки. Амулети, сложени в бинтовете, пък отблъскват злото по пътя да смъртника към отвъдното.

Да. При микрогравитацията въздухът се смесва с хранителни частици, споделя Дженифър Левасър, организатор в Националния музей на въздуха и космоса, тъй че оригването в космоса е по-вероятно да докара напряко до повръщане. Астронавтът Джим Нюман създава своя лична техника за понижаване на вероятността от повръщане: Той се избутва от стена, с цел да сътвори мощ (инерцията му), която отделя храната от газовете в стомаха му, сходно на гравитацията.

Да, само че те не са толкоз солени, колкото самите солени води (океаните, например). Хрилете на морската риба спомагат за изпомпването на непотребния натрий, както и на други минерали като калий и хлорид. Изследванията демонстрират, че този развой се управлява от разнообразни хормони. При сладководните риби процесът протича назад: техните хриле оказват помощ за приемане на сол от водата вместо изтласкването й на открито. Раираният костур е изключително ловък в поддържането на този баланс и в двете среди, споделя Мат Огбърн, старши академик в Смитсоновския център за екологични проучвания. Въпреки че костурите се раждат в сладка вода, те мигрират в солена преди първата си зима и се връщат в сладководни, с цел да хвърлят хайвера си.

 Ivory trade

: Какво прави слоновата кост толкоз скъпа?

Тя няма стойност сама по себе си, само че културната й приложимост я прави доста ценена. В Африка тя е знак на статут от хилядолетия, тъй като идва от слоновете, които са извънредно уважавани животни, и тъй като е относително елементарно да се гравира в произведение на изкуството. Старейшините на племената я употребяват, за увеличение на икономическата си мощ – посредством надзор на скъпи запаси и посредством търговия с други хора – споделя Кристин Мълън Криймър, заместник-директор и основен организатор в Националния музей на африканското изкуство. Върхът на търговията със слонова кост в Африка е от 15 до 19 век и се уголемява до Европа, арабския свят и даже по-нататък. През 19 и 20 век възходящото търсене на клавиши за пиано от слонова кост, билярдни топки и първокласни предмети довежда до внезапен спад на популацията на слонове. От 80-те години разнообразни природозащитни групи и държавни управления ползват разпореждания за отбрана на застрашените типове.

За нас няма да има, тъй като дистанцията огромно. Всяко нуклеарно оръжие на Луната би издълбало кратер и би замърсило региона с радиация. Но детонацията евентуално няма да засегне Земята или нейната близка галактическа инфраструктура, споделя Майкъл Нойфелд, старши куратор в отдела за галактическа история в Националния музей на космоса. Военновъздушни сили не извършват предлагането си за Луната от 1958 година, само че Съединените щати и Съветският съюз взривяват нуклеарни оръжия на няколкостотин километра над Земята до 1962 година Договорът на Организация на обединените нации за космоса от 1967 година не разрешава там да се употребяват „ оръжията за всеобщо заличаване “ и нито една огромна мощ не се е опитвала да наруши тази възбрана.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР