Може да има много причини за това да загубите доверие

...
Може да има много причини за това да загубите доверие
Коментари Харесай

Как да продължите да работите за шеф, от когото сте се разочаровали

Може да има доста аргументи за това да загубите доверие в началника си - той не съблюдава обещанията си, показва колебливост и непросветеност, не се преценява с мненията на останалите и така нататък Очевидният съвет в сходна обстановка е да си потърсите друга работа, само че това не всеки път е допустимо или най-малко не незабавно.

На много хора им се постанова да не престават да се регистрират на началник, който по един или различен метод ги е разочаровал. Макар и да е мъчно, има способи да се справите и при подобен случай, написа Inc. Ето по какъв начин:

1. Фокусирайте се върху себе си. Когато сте изправени пред компликации, потърсете отговор вътре в себе си, като определите ясно какво тъкмо желаете да постигнете и по какъв начин възнамерявате да го извършите. Дори и към този момент да сте почнали да мислите за идната си работа, намирането на ново работно място зависи значително от резултатите, които ще постигнете в актуалната си работа. Дори в случай че шефът ви саботира вашия триумф и ви кара да бъдете нещастни, във ваш максимален интерес е да продължите да вършите работата си допустимо най-добре.

2. Не превръщайте спора в персонален. Не е елементарно да запазите успокоение и да контролирате страстите си, когато нещата не вървят добре, само че това не значи, че би трябвало да превръщате спора с вашия началник в персонален. Управлението на страстите е основно умеене, от което зависи по какъв начин ще излезете от сложното състояние. Ако решите да клюкарствате и да злорадствате зад тила на началника, това ще се отрази отрицателно на самите вас. Ако сте в обстановката, която изисква от вас да реагирате, то би трябвало да се придържате единствено и само към обстоятелствата. Атакувайте хрумвания, а не хора

3. Поемете надзор, където е допустимо. Контролирайки това, което се случва във вашия живот, можете да контролирате и метода, по който реагирате на него. Именно от този надзор зависи методът, по който ще бъдете възприети от другите.

4. Бъдете дискретни. Не се поддавайте на импулса да кажете или извършите нещо, което не можете да върнете обратно. Когато си спечелите репутацията на човек, който сее негативизъм, доста мъчно може да измененията това усещане. Тактичното и деликатно държание би трябвало да бъде ваш приоритет

5. Повишете стандартите си. Получавате правото да очаквате повече от останалите едвам когато самите вие отговорите на тези упования. Ако желаете да се възползвате от цялостния си капацитет, би трябвало да повишите вашите стандарти.

6. Превърнете се в водач. Бъдете водач, като дадете персонален образец и покажете на шефа си, че има по-добър и ефикасен метод към управлението. И даже в най-трудните моменти не забравяйте, че провокациите ви вършат по-подготвени, адаптивни и усъвършенствани експерти.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР