Може би сте чували, че има значение това, което е

...
Може би сте чували, че има значение това, което е
Коментари Харесай

Най-добрият хранителен режим за вашия тип кожа

Може би сте чували, че има значение това, което е от вътрешната страна. И е правилно – кой си е по-важно от това по какъв начин изглеждаш.

Но това не значи, че грижата за себе си, в това число грижата за кожата, е егоистична. И остарялото факсимиле може да се приложи и когато работите върху външния си тип.

Когато става въпрос за кожата и повърхността на кожата, доста хора може да мислят, че би трябвало да я третират с местни кремове, лосиони и серуми. Много от това, което виждаме извън, е артикул на това, което се случва вътре. Храната е част от това.

Храната въздейства най-вече върху равнищата на разнообразни хормони в тялото, а хормоните контролират доста от естествените процеси, които протичат в тялото. Това значи, че цялостното здраве и външният тип на кожата неизбежно са тясно свързани с хормоналните съмнения, които се въздействат от храната която консумирате.

Консумацията на избрани храни и елиминирането на други може да помогне за възстановяване на кожата ви.

Въпреки това, най-хубавите храни за вас ще зависят от вашия вид кожа.

Независимо дали става дума за изпитан и същински режим за грижа за кожата, какъв брой постоянно миете косата си или козметиката, която ви интересува, хубостта е персонална.

Как да определите вашия вид кожа

Започнете, като не употребявате никакви артикули след разчистване на кожата си и обърнете внимание на това по какъв начин наподобява тя след няколко часа. Има няколко улики, които могат да ви оказват помощ да определите какъв вид кожа имате.

Основните видове кожа са:

  • суха
  • естествена
  • мазна
  • комбинирана

Като допълнение към тези видове кожа може да има други проблеми, като акне, лющене или мазна тук-там.

Ако кожата ви наподобява:

  • лъскава, имате мазна кожа
  • лющеща се, зачервена или раздразнена, имате суха кожа
  • мазна в някои области и суха в други, имате комбинирана кожа

Най-добрите и най-лошите храни за суха кожа

Ако кожата ви е суха, може да има потребност от хидратация.

Пиенето на 2 литра вода всеки ден може да помогне, само че можете да получите вода и посредством плодове, като динята.

Можете също да хидратирате кожата си посредством мастни киселини, като тези, които се намират в:

  • авокадо
  • зехтин
  • сьомга

Сведете до най-малко приема на дехидратиращи храни и питиета.

Добре е да намалите кофеина, до две чаши кафе дневно и алкохола до чаша на вечер.

Но, сухата кожа не е просто артикул на дехидратация.

Недостигът на витамини А и С може да способства за суха кожа, по тази причина би трябвало да увеличите приема на:

  • спанак
  • броколи
  • сладостен картоф

Най-добрите и най-лошите храни за мазна кожа

Първосигнално, доста хора биха изключили маслото от хранителния си режим си, в случай че имат мазна кожа. Но това не е безусловно най-хубавият път. По-добрият вид е да включите храни с масла с противовъзпалителен резултат.

Някои от тези храни включват:

  • авокадо
  • маслина
  • риба
  • ленено семе

Необходимо е обаче, да ограничите

  • мазните храни
  • свръх модифицираните храни, като пържени картофи
  • да ограничите приема на добавена захар до най-малко

Най-добрите и най-лошите храни за комбинирана кожа

Тъй като комбинираната кожа е комбинация от суха и мазна кожа, вярната грижа може да стартира с комбинирането на храни, за двата вида кожа.

Хората с комбинирана кожа не би трябвало да се отхвърлят напълно от въглехидратите. Но, е значимо да обърнете внимание на това кои типове зърнени храни и пшеница ядете.

Въглехидратите могат да причинят инфектиране и могат да нарушат деликатния баланс на смесената кожа. Когато избирате въглехидрати, изберете тези, които са с високо наличие на протеини и невисок гликемичен показател, като кафяв ориз или киноа.

Най-добрите и най-лошите храни за предразположена към акне кожа

Въпреки че акнето постоянно се счита за проблем на младежите, не е по този начин.

Акне, може да се появи и при възрастни. Менопаузата е постоянно срещан провинен. Това е композиция от омазняване, инфектиране и бактерии, добре е да избягвате микроелементите, а не просто да следвате хранителен режим за мазна кожа.

Приемът на доста витамин С, посредством разнообразни горски плодове. Консумацията на храни богати на цинк, като миди и пилешко, биха били от изгода за битката с акнето.

Установено е, че сладките изкушения, млечните и мазните храни предизвикват инфектиране на кожата и провокират скокове в хормоните, които контролират производството на себум. Увеличаването на количеството създаван себум може да има връзка със задръстване на мастните жлези и развиването на акне.

Факт е обаче, че пробиотиците съдържащи се в киселото мляко, могат да оказват помощ на акнето.

Най-добрите и най-лошите храни за зряла кожа

Важно е да имате поради, че без значение какво ядете, кожата на всеки в последна сметка ще остарее.

Бръчките са неизбежни и това е напълно обикновено. Но, потреблението на храни богата на колаген, може да помогне малко да забавите процеса.

Колагенът е протеин, естествено открит в нашето тяло. Това е лепилото, което държи тялото ни дружно. Но ние започваме да губим този колаген, още на 20 години.

Можете да попълните колагена с богати на протеини храни, като:

  • яйца
  • риба
  • постни меса

Друг ваш асистент може да бъде витамин С, той оказва помощ на тялото ви да всмуква колагена.

Храните които би трябвало да избягвате са:

  • солените храни
  • пържени картофи и чипс

Те могат да доведат до дехидратация на кожата.

Когато зрялата кожа се дехидратира, фините линии и бръчките могат да наподобяват по-изразени. Някои храни могат да изтеглят влагата от кожата, което я кара да изсъхне и да утежни появяването на фини линии и бръчки. Но едно от най-лошите неща, които можете да извършите, е да не се храните задоволително. Кожата се нуждае от протеини и мазнини, с цел да остане плътна, както и да поддържа мускулите.

Обобщение

Въпреки че вашата диета не е лек за всички проблеми с кожата, специалистите споделят, че тя е неразделна част от холистичния метод към грижата за кожата.

Най-добрите храни за вашата кожа зависят от вашия вид кожа. След като разберете вида на кожата си, можете да изберете храни, които ще я подсилят и ще смекчат всички проблеми, които имате.

Говорете с Вашия доктор, преди да ограничите или премахнете нещо от диетата си. Като цяло, за оптимално здраве на кожата, най-добре е да ядете пържени и сладки храни в умерени количества и да ограничите приема на алкохол.

jQuery(document).ready(function($) { Щатски долар.post('https://spiritell.com/wp-admin/admin-ajax.php', {action: 'wpt_view_count', id: '12154'}); });
Източник: spiritell.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР