Може би мнозина ще вдигнат скептично вежди, но Втори шанс

...
Може би мнозина ще вдигнат скептично вежди, но Втори шанс
Коментари Харесай

Втори шанс с Джей Ло - чудесен!

Може би мнозина ще вдигнат скептично вежди, само че " Втори късмет " с Дженифър Лопес е превъзходен филм, който обезпечава освен развлечение, само че също така провокира мисълта, навлажнява очите и кара всяко момиче да премисли целите си (поне за няколко часа). Режисьорът Питър Сегал, който до момента снимаше най-вече мъжки филми и занимателни пародии като " Get Smart ", също се е справил съвършено.

Мая (Дженифър Лопес) е екзотична, пищна и красива жена,  която работи от 15 години в един магазин. Издигнала се е с хъс, усърдие и разум до позицията заместник-управител. Няма обучение (на 17 e родила дете, което е дала за осиновяване) и в последна сметка не я назначават на вакантна позиция - началник става " парашутист " с тапия от влиятелен университет.  Междувременно, даровитият наследник на най-хубавата й приятелка - привлекателната и дръзка русокоска Джоан (Леа Ремини),  създава профил на Мая във ФБ, без нейно познание, както и професионална биография. Така след интервю при богатия, отзивчив и привлекателен Андерсън Кларк (Трийт Уилямс, симпатягата от " Коса ", който стана на 67), той ѝ предлага върховен мениджърски пост! Дъщерята на Кларк Зои (Ванеса Хъджинс) - млада, хубава и напориста работохоличка, не е удовлетворена от наемането на Мая - между двете пламва конкуренция,  която самият Кларк подхранва.

От друга страна Мая, в упоритостта си да се показа като самотна и отдадена на работата си професионалистка,  губи приятеля си Трей (Мило Вентимилия), обаятелен и мъжествен, разбран и  сияен треньор по футбол, който иска  обвързване и дете. Мая обаче не е подготвена за това...

Всичко, което следва, го чакаме, само че въпреки всичко ни изненадва - с двама новобранци във компанията (пълничък нърд - биолог,  и азиатка  - с очила и IQ, висок колкото Еверест).  Мая приема предизвикването да създаде био артикул и да завоюва надреварата с Зои, с която обаче се сприятеляват.  Мая открива детето си, след повече от 20 години, и прекомерно доста обича Трей, с цел да го остави да си отиде в действителност.  Нейните приятелки са й  твърда опора, отрезвяват я, когато залита по лъскавото,  но повърхностно и нетрайно. И да знаете -  към този момент паметният танц с " туъркването " в кухнята на Джоан  е по-дълъг в филмовия откъс, отколкото в самия филм! А Мая е задоволително мощна, с цел да разсече сама възела на лъжата,  която е хванала в капан бъдещето ѝ.

По-точният превод на заглавието на кино лентата е " Второ деяние " - животът не свършва с първото, колкото и дълго и протяжно да е то, в случай че не се чувстваш задоволена и преизпълнена с наслада. Поостарялото, само че непораснало момиче би трябвало единствено да отхвърли рутината, да преодолее страха и да си повярва, мислейки отвън клишето. Тогава може да пристигна и щастието, формирано от обич и професионална реализация.

Автор: Бистра Андреева

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР