Може би малко хора знаят, че има красиво илюстриран готварски

...
Може би малко хора знаят, че има красиво илюстриран готварски
Коментари Харесай

Безплатно онлайн издание с любимите рецепти на Кристиан Диор

Може би малко хора знаят, че има красиво илюстриран готварски том, събрал всички обичани предписания на Кристиан Диор. Ястията, разказани в него, са част от френската кухня, на която Диор е правилен обожател. 

Самият той обичал да се майтапи, че в случай че стилната му кариера не потръгне, ще се насочи към кулинарията: " В последна сметка мода е... един ден си шлагер, на идващия ден си тотално зачеркнат и пламнал в пламъци. Аз в действителност се интересувам от храната. Знам доста предписания и кой знае – един ден може би ще се занимавам с кулинария. Обадих се на шефа на Dior и го попитах дали към този момент е записал комерсиална марка Dior и за хранителни артикули... Можем да създадем шунка Dior или печено говеждо Dior... ". Впоследствие стилната къща в действителност записва комерсиална марка, само че за вино и спиртни напитки – на 12 март 1956 година

В предисловието на готварската книга готвачът и огромният другар на Диор – Реймънд Тюлие прави страхотни съпоставения сред кулинарията и модата: " Съставките, които използваме при готвенето, също са толкоз специфични, колкото и тези в модата. Това, което одобрявам в специалността си, е, че човек би трябвало да сплоти мислите и ръцете си и дружно да създадат нещо необикновено. Точно по този начин е и в модата ".



Тези, които желаят да пресъздадат неустоимите изкушения, на които се е любувал самият Диор, имат шанс, тъй като френската фешън къща пусна рецептите от книгата гратис на уеб страницата си. Нашата обичана е за суфле със сирене. 

Продуктите, които да ви нужни, са: 2 с.л. масло, 1 с.л. брашно, 1/2 чаша горещо мляко, 4 яйца, 100 г сирене, сол и черен пипер. Разтопявате маслото на слаб огън, добавяте брашното и разбърквате. Добавяте и горещото мляко и още веднъж разбърквате. Белтъците от яйцата се разрушават на лека пяна и по-късно се прибавят към сместа. Добавя се и сиренето и се овкусява с подправките. Пече се във фурната на умерени градуси от 12 до 15 мин. 


 Шоуто на Dior от 1949 година - една легенда се завръща
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР