Може би детска мечта на много от вас е било

...
Може би детска мечта на много от вас е било
Коментари Харесай

Космосът се приближава все повече до нас

Може би детска фантазия на доста от вас е било да полетите в Космоса. Е, имате шанс. Космосът към този момент е доста по-близо до вас поради колаборацията сред лондонското дизайнерско студио Priestman Goode и компанията от Съединени американски щати Space Perspective, които разполагат с широко въображение. Тяхната идея е да основат галактически транспортен съд от две елементи на име „ Нептун “. Целта на футуристичното откритие е да даде на елементарните хора неземно прекарване. В дословния смисъл. При това без тренировки от НАСА. 

В основата на плана стои стимулирането на човешките сетива посредством даването на опция за съзерцание на галактически гледки. Найджъл Гууд, дизайнер и съосновател на Priestman Goode, споделя, че отправната точка в начинанието е самостоятелното прекарване на пасажерите. Въплътени са и всички детайли, които биха могли да създадат галактическото пътешестване освен незабравимо, само че и удобно премеждие. 

Корпусът на кораба съставлява капсула, прикрепена към балон, издържащ на огромни височини. За да бъде обезпечен триумфът на плана, са обезпечени огромни прозорци от пода до тавана, обширна повърхност, кресла и стая за почивка. „ Нептун “ е планиран по този начин, че в него да се побират до 8 пасажери, наречени „ откриватели “, и един водач. Пътуването продължава 6 часа. 

Капсулата може да се издига на към 30 километра над земната повърхнина или 99% от атмосферата. В тази точка от пътуването е планувано корабът да се рее над Земята в продължение на два часа. Това време може да бъде отдадено на фотоси и сърфиране в обществените мрежи. После следва намаляване и приводняване в морето. Тогава специфичен екипаж ще събира хората на едно място. Екскурзиите с кораба ще поемат и товар, който ще бъде употребен за нови открития и научни цели. А дали тази смела концепция ще се реализира, ще покаже единствено непредвидимото софтуерно бъдеще. Дотогава можем да се любуваме на концептуалните фотоси и да организираме един умствен галактически полет.

 
Ето и още 5 достижения, които изстреляха България в Космоса
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР