Моите съчувствия към очаквалите прокурорската колегия след морален катарзис да

...
Моите съчувствия към очаквалите прокурорската колегия след морален катарзис да
Коментари Харесай

Евгений Кънев за „временния“ Сарафов: Помнете, че ББ и ДП имат 100% от властта в прокуратурата


Моите съчувствия към очаквалите прокурорската гилдия след честен катарзис да избере Лозан Панов, примерно, за основен прокурор.

Извинявам се и на тези, които смятаха, че като излязат на площада – даже цяло лято – Директива за птиците и ББ ще се разкаят и ще си тръгнат към Дубай. И ще си вземат след Гешев, и Сарафов. Хора, бъдете съществени и помнете че ПП-ДБ с 63 депутати въпреки всичко има мажоритарен дял в най-важната – изпълнителна власт. Но очевидно не всяко предопределение зависи от тях и ще има още златановци, с цел да може другаде да се случи нещо.

Помнете, че ББ и Директива за птиците имат болшинство в Народното събрание за всевъзможни решения с общителната помощ на Има Такъв Народ и Възраждане. Помнете, че ББ и Директива за птиците имат 100% от властта в прокуратурата и съвсем толкоз в съда и медиите.

Напомням, че узряването на модела ББ-Пеевски стана в парламентарна (2009-2013) и извънпарламентарна (2017-2021) съпротива на демократите. И какво? Уроците от Реформаторския Блок също не са научени, тъй като никой не разбра, че коалиция с ГЕРБ нямаше, тъй като нямаше Реформаторски блок във властта!

А въпреки всичко бях член на Гражданския Съвет на Република България, чийто ръководител съм в този момент. Имаше единствено обособени партии и персони, които желаеха ББ да им разреши да свършат нещо потребно за страната. Нямаше нищо общо нито със сегашната обстановка, нито с държавното управление през 2022 г!

Нещата са елементарни – даваш цялата власт на мафията и Русия и си запазваш “принципите ”, с които нищо не си постигнал в политиката, с изключение на за себе си. Защото отново ще има кой да те избере. Защото който не прави нищо, не бърка, нали? Или постигаш нещо и жертваш себе си и партията си за идея за всички.

Защо бързо забравяме, че ПП-ДБ отхвърлиха на Путин да заплащат в рубли съветския газ, направиха интерконектора, изгониха 70 съветски дипломата и пратиха оръжия на Украйна? За единствено 100 дни във властта. Кой различен го или щеше да го направи? Но това нямаше да бъде допустимо в съпротива, нали?

За повторно направиха държавно управление с 60+ депутати, тъй като единствено във властта може да се свърши нещо. Хайде всеки от нас да убеди 10 други да гласоподават по верния метод и да вземем 161 мандата. Трудно е, нали? Но единствено по този начин се прави гражданска война в демокрацията.

Можем ли да вземем, хайде 121, а не 161? Т.е. най-малко 1 млн. души да гласоподават за нас?

Ще очаквам новите водачи, които да ми покажат по какъв начин го вършат.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР