Руската армия уверено настъпва в няколко посоки, съобщава CNN. Нейните

...
Руската армия уверено настъпва в няколко посоки, съобщава CNN. Нейните
Коментари Харесай

CNN: Тактическият успех на руската армия в Украйна прераства в стратегически

Руската войска решително настава в няколко направления, оповестява CNN. Нейните триумфи са толкоз явни, че главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Сирски трябваше да признае скритото преди този момент предаване на няколко обитаеми места. Настроението в Украйна става все по-мрачно.

Петмесечното очакване за 61 милиарда $ военна помощ от Съединени американски щати, която Конгресът едвам неотдавна утвърди, аргументи трайни вреди на украинската войска, които ще се усещат на фронтовата линия още дълго време.

Руските войски, възползвайки се от глада на снаряди, който цареше в украинските въоръжени сили, което затрудни Украйна да организира отбранителни интервенции, напреднаха на източния фронт покрай Авдиевка през декември. Това беше най-голямата им атака от първите месеци на въоръжения спор. Настъплението на Москва накара висши украински военни водачи да приказват за допустима опасност за линиите за доставки и логистичните центрове в Източна Украйна, които се оказват рисково покрай съветските артилерийски позиции с превъзходна огнева мощност.

Мрачните вести за съветското нахлуване идват преди съветска атака, предстояща в края на май, която може да заплаши наличието на украинската войска в региона на Донецк и скромното й нахлуване към следения от Русия пристанищен град Мариупол.

Москва хвърли големите си сили и средства против слабата украинска защита по цялата фронтова линия, придвижвайки се към три основни точки: доста значимия център за доставяне на украинската войска в Покровск, западно от Авдиевка, стратегическите височини Часов Яр покрай Бахмут и село Курахово на югоизток.

На 17 февруари Украйна разгласи изтеглянето на войските си от Авдеевка, борбата за която продължи 10 години. Както демонстрират картата на CNN и анализът от украинската група за мониторинг на сигурността DeepStateMap, съветските войски постепенно и методично завладяват село след село западно от Авдиевка, възползвайки се от неуспеха на Киев да построи укрепления и нежеланието му да рапортува намерено мащаба на териториалните загуби в региона.

И едвам в неделя украинският боен водач Александър Сирски призна предаването на няколко села, за които подчинените му твърдяха от няколко дни, че към момента се водят борби. Отстъплението означи най-големите облаги на съветските сили единствено за два месеца от офанзивата им през юли 2022 година край Северодонецк.

Нежеланието на управляващите в Киев да признаят загубата на територия докара до обществена рецензия от страна на някои проукраински военни блогъри и анализатори. Групата DeepStateMap, която дава ежедневни актуализации за обстановката на фронта, заяви за обилни загуби покрай Авдиевка.

Един от създателите на този план, Руслан Микула, сподели пред CNN, че те са говорили намерено за него, тъй като считат, че „ формален боен представител има опция да получи данни за действителната обстановка, само че той към момента оповестява погрешна информация и по този метод подкопава доверието в нас. "

Според Микула съветската атака край село Очеретино, западно от Авдеевка, която руснаците превзеха преди няколко седмици, е „ към този момент тактически триумф ", само че може да прерасне в „ стратегическа ". Микула добави: „ В актуалната обстановка ще бъде доста мъчно да спрем врага, тъй като той натиска там, където отбраната не е получила задоволително внимание. "

По-нататък той оповестява, че по „ целия ляв фланг " в Авдиевка няма отбранителни укрепления. По създание това значи, че откритият, еднакъв терен сега е беззащитен, чак до основния път, който води до стратегическия украински град и център за доставки Покровск.

В отчет на украинския общоприет щаб, оповестен във вторник, се показва, че украинските въоръжени сили сега пазят няколко села, които се намират доста покрай Покровск, което прави доста неловко провеждането на отбранителни интервенции там.

Във вторник украинският президент Владимир Зеленски излезе с послание и изиска „ доста да се ускорят доставките на западни доставки, с цел да се укрепят доста бойните качества на нашите бойци ". Според него защитата „ има потребност от такава мощност, че да се потвърди в Покровско направление ", както и в други рискови сектори на фронта на юг, покрай Курахово, и на североизток покрай Купянск.

По-нататъшното съветско нахлуване към Курахово в югоизточния сектор на фронта може да заплаши триумфите, които Киев реализира по време на лятната контраатака. На север Русия постоянно бомбардира втория по величина град в Украйна, Харков, и също натиска мощно на фронтовата линия покрай Купянск. Тя се пробва да си върне контрола върху териториите, окупирани от Украйна по време на светкавична атака в края на лятото на 2022 година

Украинските водачи също намерено предизвестяват за опасност за дребния град Часов Яр, който се намира покрай Бахмут, който руснаците си върнаха от Украйна по време на тежки боеве през май предходната година.

Часов Яр се намира на рид и представителят на украинската формация Хортица, подполковник Назар Волошин, сподели по украинска телевизия във вторник, че съветската войска има намерение да настъпи около канала в покрайнините на града, с цел да го превземе и спечелете стратегическо преимущество, защото Часов Яр, ситуиран на височината на Часов Яр, господства над околните украински села, където са дислоцирани елементи на украинските въоръжени сили.

„ За тях е доста значимо да завладяват Часов Яр, преди да получим непозната помощ... тъй като тогава към този момент няма да имаме дефицит на муниции ", сподели Волошин по украинската телевизия, „ Ако врагът превземе преобладаващите височини и завземе плацдарм там за нас това ще стане сериозен проблем, защото Константиновка, Краматорск, Славянск и Дружковка незабавно ще бъдат атакувани.

Ако тези градове, ситуирани на една и съща автомагистрала, бъдат изложени на сериозна заплаха, Русия ще може доста да се приближи до постигането на задачата си за надзор върху цялата територия на Донецка област.

Юрий Федоренко, пълководец на ротата за ударни безпилотни самолети „ Ахил " от 92-ра обособена десантно-щурмова бригада, която се бие в този бранш, сподели, че идващите два месеца ще дават „ прозорец на благоприятни условия " за съветските войски. Според него руснаците са разбрали, че Украйна скоро ще получи „ нужните системи за противовъздушна защита и муниции, които ще бъдат съсредоточени на фронтовата линия ". Тогава врагът „ към този момент няма да може да извършва задания със същата активност, както в този момент ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР