Моите опоненти хората не ги познават. Това каза премиерът Бойко

...
Моите опоненти хората не ги познават. Това каза премиерът Бойко
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Само България работи в региона, а и в Европа

Моите съперници хората не ги познават. Това сподели министър председателят Бойко Борисов в село Дъбница, където посети Основно Училище "Христо Ботев ", излиза наяве от видео във "Фейсбук ".

"Няма кой да им каже нещо. Те за това по този начин приказват. Какво да се сбием с Движение за права и свободи на улицата ли? Има обитаеми места и общини, които те ги завоюваха. Помагаме и на тях. Другите ние ги спечелихме ", сподели още Борисов.

"Това, което е за децата, за лечебните заведения, за улиците, всички сме хора и епохи живеем дружно и още епохи след нас ще живеят ", добави още министър-председателят.

Министър-председателят бе на посещаване там и прегледа учебната инфраструктура. Заедно с него бяха министърът на образованието Красимир Вълчев, заместник-министърът на районното развиване Николай Нанков и други. Премиерът беше посрещнат по остарял бит с погача, а локалните дами му подариха и фасул.

Всяко обитаемо място е значимо за нас, без значение от коя партия е кметът. Това написа във "Фейсбук " министър председателят Бойко Борисов, който посети приблизително учебно заведение "Св. св. Кирил и Методий " в село Брезница, община Гоце Делчев. Той показва още, че учебното заведение в селото е напълно ремонтирано и добавя, че ще бъдат обезпечени средства и за реновиране на детската градина в с. Брезница.

"Когато става дума за образованието и здравето на хората държавното управление оказва помощ на всички български жители. Всяко едно обитаемо място, всеки един човек са значими за нас, без значение от коя партия е кметът ", написа министър-председателят.

Обиколката на премиера в района продължи към моста на р. Места в с. Блатска.

"Поехме ангажимент към хората и мостът им е подготвен. Това, което ми прави усещане е отношението на хората. Виждат голямата работа, която сме свършили - санираните учебни заведения, новите салони площадки ", съобщи Борисов при инспекцията.

Мостът над река Блатска край Хаджидимово е възобновен. Той се срути при поройните дъждове поради придошлите води на река Места. Премиерът Бойко Борисов даде обещание, че оборудването ще е готово до събота. А през днешния ден той персонално дойде, с цел да инспектира ремонта.

"Благодарен съм на строителите и е значимо, че оправиха пътя на хората, които тук са доста положителни, работят и виждате какво вършим и за децата им в учебните заведения, с цел да се образоват. Правим компютърни зали, салони, свършена е доста работа и учителите също споделиха, че са доста удовлетворени, че към този момент имат почтено възнаграждение ", съобщи на място Борисов, който за минути бе обкръжен от десетки поданици, които не пропуснаха да му благодарят и му пожела здраве и дълъг живот.

"Не ни оставайте, тъй като единствено вие се грижите за нас ", споделиха локалните хора. Поп от региона пък му подари икона и му пожела здраве и дълго ръководство. "Това, което ме прави най-доволен, е отношението на хората и за голямата работа в просветителната инфраструктура ", сподели Борисов и подсети, че са ремонтирали доста школа и с нови салони.

"63 млн. лева сме дали за нови и поправяне на детски градини, с цел да остават хората в обитаемоте си места и да имат прекрасен живот фамилиите с деца ", регистрира Борисов. "Няма село в долината, за което да не сме създали учебни заведения или детски градини ", сподели Борисов и се контракти с Нанков и Вълчев, че за тези които занапред ще се ремонтират, да разделят разноските 50 на 50 - от МОН и Министерство на регионалното развитие.

Той подсети, че 1,4 милиарда лв. са отишли за заплатите на учителите. И посочи, че през днешния ден трябвало да стартира и чистенето на отпадъците в река Искър, за което страната отпуснало 200 000 лв..

На въпроса дали е качествено възобновен мостът, Борисов разясни, че не е инженер строител, само че добави, че дигите се вършат. Изтъкна, че тук е разбъркан район, а да се поддържа тонусът на популацията, е построяването на градини и учебни заведения. Той даде обещание, че в Блатска ще изградят спортна площадка, а не стадион, защото това би глътнало над 1 млн. лв..

Борисов увери локалните, че ще има пари за подсилване на всички насипи и ги успокои, че до момента той не е оставил никой без помощ.

"Само България работи в района, а и в Европа. Ето ги хората работят, на открито са, а си представете в Париж от днеска в 18 ч. у дома. Оценявайте това, което вършим и бъдете спокойни, никой не сме оставили ", сподели Борисов.

"Ако не бяхме дали тези милиарди за КТБ, за съветските реактори и за американските централи - 6 млрд, щяхме да имаме пари да затрупаме планините с насипи. Те парите не извират, в този момент не речни насипи, а насипи от пари щеше да има страната. Питате ли по какъв начин сме ги събрали да ги върнем, а и да не стопираме и по другите неща да работим. Не сме спрели и в този момент и в пандемията единствено ние не стопираме ", сподели Борисов пред локалните, които го попитаха дали ще стигнат парите за всичките насипи.

По думите му задачата им е хората да остават в дребните обитаеми места и да си имат всичко - и учебни заведения, и детски градини, и детски площадки. "На пролет, като се оттеглен реките, ще оправим дигите ", сподели още министър-председателят.

"Изпълнили сме си уговорката към хората в цялостния размер и продължаваме нататък. Хората би трябвало да се поддържат в добър тонус посредством учебните заведения и интернет на всички места, както и спорт ", безапелационен бе той.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР