Моите опасения са, че това разпускане в следващите дни ще

...
Моите опасения са, че това разпускане в следващите дни ще
Коментари Харесай

Властта с призив да покажем дисциплина по празниците


" Моите опасения са, че това разформироване в идващите дни ще докара до взрив. Бройте след Великден 6-7 дни и ще броим дали сме били дисциплинирана и виновна нация ". Коментарът направи в типичния си жанр министър председателят Бойко Борисов, до момента в който инспектираше през днешния ден градежа на новия сектор от автомагистрала „ Хемус “.

Преди него от Министерство на вътрешните работи и от Националния действен щаб също приканиха българите да покажат дисциплинираност и да се въздържат от контакти и пътувания по празниците. С неспазване на ограниченията на процедура се санкционират тези, които са спазвали дисциплината, съобщи още Борисов. Главният секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов разяснява тази заран, че на КПП-тата на изхода на София са открити 640 случая на хора, които са показали подправени бележки за работно място. Не го правете поради едната трапеза, бе апелът на полицията. Борисов също не скри възмущението си от опитите да се лъже във връзка пътешестване. Оставането по домевете е потвърдено най-хубавата мярка, добави министър председателят. Същото разяснява на брифинга на НОЩ тази заран и ген. Венцислав Мутафчийски.

Случаите на ковид у нас доближиха 800 през днешния ден следобяд. Стръмно вървим нагоре, акцентира Мутафчийски, откакто в два поредни дни бяха регистрирани върхове на нови инфектирани. В сряда и четвъртък сутринта бяха докладвани надлежно 40 и 48 нови случая за денонощие.

Според ръководителя на щаба отражение върху нарасналата заболеваемост има и по-свободното държание на жителите от края на предходната седмица, когато хубавото време изкара доста хора на разходка и пазар. Той изрази опасения, че разхлабването на дисциплината по празниците, също ще докара до ескалиране на епидемията.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР