Мохамед Наджем от Източна Гута. Момчето, което документира войната от

...
Мохамед Наджем от Източна Гута. Момчето, което документира войната от
Коментари Харесай

Мохамед - детето - репортер от фронта в Сирия

Мохамед Наджем от Източна Гута. Момчето, което документира войната от обсаденото предградие. Говори на негоден британски, споделя, че e 15-годишен и че както порасне желае да стане кореспондент. Снима всичко, което става в анклава през последните дни. Прави си селфи измежду опустошения и по време на бомбардировки. Споделя за убити другари и близки. Така наподобява войната в Източна Гута през неговите очи. Предградието край Дамаск, което от 2013-та е под контрола на бунтовниците. Никой не знае до каква степен е правдиво това, което споделя Мохамед.

Селфи от фронта - явлението не е ново. Но в последно време става все по-полярно във военните зони. Има доста фотоси на бойци от Ирак и Сирия по време на сражения. Мохамед не е първото сирийско дете, което документира войната. През 2016-та 7-годишният тогава Бана ал Абед изпращаше известия в Туитър за живота в Алепо благодарение на майка си. Жената беше подложена на критика, че погрешно показва ситуацията, появиха се даже догатки, че тя и синът й изобщо не са в града.

Отчаяни апели за помощ, персонална опозиция или агитация - претекстовете на Мохамед не са ясни. Поведението му, обаче провокира бурни реакции за ролята на децата и на обществените медии във войните.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР