Могат ли да се объркат хората – дали имат алергичен

...
Могат ли да се объркат хората – дали имат алергичен
Коментари Харесай

Алергиите и коронавирусът - какво трябва да знаем

Могат ли да се объркат хората – дали имат алергичен припадък поради сенна хрема или някакъв различен тип алергия с ковид? На този въпрос пулмологът доктор Александър Симидчиев отговори, че да вземем за пример алергичният ринит се демонстрира и със загуба на подушване – признак на COVID-19, само че от по-редките – при приблизително 3 от 10 заболели от заболяването.
Основно би трябвало да мислим какво е станало преди – дали десетина дни преди нашите признаци сме се видели с някой, който кашля и киха, може да сме инфектирани. Но в случай че не – надали. А и алергиите не протичат с температура, акцентира лекарят пред Българска национална телевизия.
Сама по себе си по принцип алергията не е рисков фактор за заразяване с COVID-19, само че може да е при лекуване, стана ясно от думите на Симидчиев. И пренасочи към Националния център по заразни и паразитни заболявания, които вършат така наречен поленов календар. При подозрение, обърнете се към доктор, посъветва Симидчиев.
Маските действително защищават и от полени, могат да са дейно средство, съобщи Симидчиев, само че предизвести – чистете ги, в случай че са за многократна приложимост, сменяйте, в случай че са еднократни, тъй като нечиста маска може да провокира по-сериозни проблеми.
Лекарят съобщи и, че дружно със свои сътрудници работи по способ за подаване на О2 без инвазивна интубация, тъй като след нея се получават затруднения. Още: " Лекари се усъмниха в апаратите за белодробна вентилация "
Що се отнася до тестването на малко над 1000 служители на реда, доктор Симидчиев съобщи, че има два извода – или че ограниченията ни са доста ефикасни, или че носенето на защитни средства (маски и ръкавици) пази съществено от болест. При втория извод, в случай че се потвърди като правилен, може да е от огромна помощ за обновяване на естествения живот – само че като се носят маски и ръкавици от стопански дейните и то дисциплинирано. Проблемът е дали ще съблюдаваме разпоредбите или не, заключи лекарят.
Ако не се подходи интелигентно, структирирано, с верни ограничения, може да има пик на болест с ковид и през топлото време. Трябва да има данни, настоя Симидчиев.
Още: " Съединени американски щати и Русия почват да схващат все по-болезнено какво значи болестта от ковид "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР