Могъщият престолонаследник на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман включи Турция

...
Могъщият престолонаследник на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман включи Турция
Коментари Харесай

Саудитският престолонаследник включи Турция в „триъгълника на злото“

Могъщият престолонаследник на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман включи Турция в „ триъгълника на злото “ дружно с радикалните ислямистки групи и Иран, заяви египетското издание Al-Shourok в сряда, предава електронното издание на гръцкия вестник Protothema.

Кронпринцът упрекна Турция, че се пробва да възвърне Ислямския Халифат, погубен преди към един век с разпадането на Османската империя.

Според изданието, цитираните думи на принц Мохамед свидетелстват за дълбоките съмнения на Рияд по отношение на президента на Турция Реджеп Таийп Ердоган, чиято „ Партия на справедливостта и развиването “ води корените си от ислямисткото придвижване „ Мюсюлмански братя “, което я прави правилен съдружник на Катар в разногласието му със Саудитска Арабия и другите страни от Персийския залив.

Още нещо, което провокира недоверието на саудитците към Анкара е съдействието й с техния кръвен зложелател – Техеран в Сирия.

Al Shourok е цитирал изявление на принц Мохамед, че „ актуалният триъгълник на злото включва Иран, Турция и екстремистките религиозни групи “.

Изказването на кронпринца е направено в изявление пред египетското издание по време на визитата му в Кайро тази седмица, което е и първото му излизане в чужбина след оповестяването му за престолонаследник на саудитския престол предходната година.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР