Могъщ Левски победи ПАОК Солун с 2:0 в първия мач

...
Могъщ Левски победи ПАОК Солун с 2:0 в първия мач
Коментари Харесай

Левски зарадва синя България със сладка победа над ПАОК

Могъщ Левски победи ПАОК Солун с 2:0 в първия мач от втория квалификационен кръг на Лигата на конференциите на цялостен до дъно стадион " Георги Аспарухов ", хвърляйки огромна изненада и карайки гърците да не знаят къде се намират.

Малко преди този момент, в същия шампионат, ЦСКА приключи наедно - 0:0, против Македония Гьорче Петров в Скопие, въпреки че игра цяло второ полувреме с човек повече. Резултатът, въпреки всичко, дава голям късмет на армейците да отстранят скромния отбор от Македония.

Иначе, " сините " започнаха вихрено срещата против " двуглавите орли " от Солун, откакто поведоха още в нейното начало, когато Уелтън съумя да се разпише още в 41-вата секунда. Точно когато гостите започнаха да се съвземат от бързия пестник, домакините удвоиха, с помощта на Билал Бари (18`).

Всичко това се случи пред препълнените трибуни на " Георги Аспарухов ". Феновете на Левски не стопираха да дерат гърла до последната минута на срещата. Те направиха това, което трябваше да създадат. Сега всичко е в ръцете на Мъри и неговите футболисти, които след седмица към този момент имат действителни шансове за зарадват още повече " синя " България.

Двубоят стартира мечтано за 26-кратните първенци на България, откакто Уелтън се разписа още в първата минута. Бразилецът се възползва от неточност в отбраната на гърците. Янис Каргас не игра добре с глава и топката попадна в Уелтън и трансферира излезлия прекомерно напред Доминик Котарски.

В 18-ата минута гърците понесоха втори пестник. Билал Бари също съумя да се разпише. Мълниеносна контраофанзива приключи с остро подаване на Георги Миланов отляво. Влизащият на скорост Бари засече подаването и прати топката неспасямо във вратата на Доминик Котарски.

В 31-вата минуте гърците можеха да върнат едно попадение. Янис Каргас засече центриране от директен свободен удар. Бившият състезател на " сините " прати топката на сантиметри от вратата на Николай Михайлов.

В 37-ата минута Роналдо бе изведен по прелестен метод от Билал Бари. Роналдо напредна и опитва да се разпише с изстрел от дребен ъгъл, само че Доминик Котарски внимаваше и избави.

В 43-ата минута още една рискова обстановка се съзададе пред вратата на Михайлов. Центриране от директен свободен удар и безредие в пеналтерията. В последна сметка всичко завърши наред за " сините ". Така първото полувреме приключи без повече голове.

В началото на втората част гостите започнаха промени. Треньорът Разван Луческу направи две смени в опит да промени протичащото се на терена. Станимир Стоилов пък реши да скапва ансамбъла, който бе образуван в този мач.

В 62-ата минута Уелтън измъкна топката от Састре отляво до наказателното поле, след което бразилецът опита да откри технично далечния ъгъл, само че опитът му бе много неакуратен.

В 84-ата минута Ясмин Куртич центрира остро в наказателното поле на Левски. Всички играчи се разминаха с топката и тя мина настрана от левия дирек на вратата на Николай Михайлов и излезе в навън.

В последните минути на срещата гърците " притиснаха до стената " играчите на Левски, само че момчетата на Станимир Стоиолов се бранеха безстрашно и удържаха тази ненапълно удобна преднина.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР