Модната индустрия също попадна под ударите на . Затварянето на

...
Модната индустрия също попадна под ударите на . Затварянето на
Коментари Харесай

Как коронавирусът промени света на модата

Модната промишленост също попадна под ударите на. Затварянето на филиали, спирането на вериги за доставки, както и триумфът на хоум офиса доведоха до преосмисляне на света на модата, написа немската АРД.
Компанията за разбор на данни „ Reply ” е описала в детайли резултатите от пандемията върху стилната промишленост. Последният отчет демонстрира, че ползата към понижава. В съпоставяне с март 2019 година търсенето е намаляло с 23 %. Това слага стилната промишленост в дъното на класацията. Само туризмът и автомобилната промишленост се оправят по-зле през последните шест месеца.
Промяната на работната среда оказва съществено въздействие върху интереса към модата. От началото на пандемията се наложи да се премине на работа от къщи. А там никой не носи вратовръзки, обувки на висок ток и дамски чанти. Според резултатите от изследване в Съединени американски щати, едвам един на всеки 10 индивида се подготвя особено за работа от домашния офис.
Победата на комфортните облекла
Докато офис облеклото се бори със спадащия към него интерес, на напред във времето излязоха – чеп или долнище на спортен екип, маратонки и тениска. По време на пика на пандемията фешън марки и обществени медии проведоха акция с хаштаг wie #StayInPajamaContest, с цел да привлекат вниманието към ежедневните облекла за у дома. Във Англия новите трендове бяха употребявани изключително интензивно и в резултат на това търсенето на комфортни облекла набъбна с 433 %.
 Урсула фон дер Лайен е била в контакт със инфектиран с COVID-19 Урсула фон дер Лайен е била в контакт със инфектиран с COVID-19
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен разгласи, че влиза в самоизолация след контакт с човек, инфектиран с ковид....
Собственичка на магазини за мъжка мода в Хамбург удостоверява тази наклонност: клиентите залагат на първо място на комфортни облекла, направени от приятни за носене платове, като функционалността им също е определящ фактор.
Отчетът на огромна компания за спортни артикули също е категоричен – през интервала юни – август компания „ Nike ” е осъществила облага от 1,5 милиарда $. Испанският лейбъл „ Balenciaga ”, който принадлежи на стилния колос „ Kering ”, също се счита за победител в сектора, дал отговор на провокациите на времето със своите маратонки, пуловери с качулки и якета.
Промяна на стойностите в стилната промишленост
Докато формалните обувки губят непрекъснато от известността си и към този момент не са толкоз търсени, маратонките са на път да завладеят пазара. По същия метод уважаваната вратовръзка от дълго време си е „ изпяла песента ”. Класическият костюм съставлява едвам към една пета от продажбите на „ Hugo Boss ”.
Офис облеклото и бързата мода бяха най-сериозно наранени по време на пика на пандемията. Кризата беше усетена и на борсовите пазари. От началото на пандемията в Германия акциите на „ Hugo Boss ” са спаднали с към 50%. Компанията MDax регистрира спад в продажбите с съвсем 60% заради закриването на бизнеса по време на коронакризата. Модният производител на първокласни артикули „ Strenesse ” даже трябваше дефинитивно да приключи активността си.
 Доналд Тръмп е премълчал за позитивен резултат от първия си тест за ковид? Доналд Тръмп е премълчал за позитивен резултат от първия си тест за ковид?
Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп предишния четвъртък не е споделил с обществеността информация за позитивните резултати от първия си тес...
Въпреки огромния напън върху производителите на, модата в първокласния сегмент има несъмнено бъдеще, считат специалистите. В последна сметка съзнателното извършване на покупки се усилва до степен, в която клиентите влагат парите си по-рядко, само че по-разумно. Някои фешън къщи трансформираха гамата си от артикули в посока към новаторски хрумвания, комфортни за носене тъкани и нови благоприятни условия за съчетание.
Устойчивостта е от огромно значение
В допълнение към критерии като стойност и комфорт, тематиката за устойчивостта също играе възходяща роля в света на модата, настояват от „ Hugo Boss ”. Компаниите търсят нововъведения и нови хрумвания. Купувачите на самостоятелни сбирки към този момент имат опцията да проследят пътя на употребяваната вълна от фермата до готовия артикул. „ Hugo Boss ” създаде неотдавна веган костюм, сертифициран от организацията за хуманно отношение към животните PETA.
Как наподобява бъдещето на модата?
Остава въпросът дали смяната в стила на облеклото е непрекъсната. Изследователите на трендовете са сигурни, че бъдещото развиване на модата ще зависи на първо място от два фактора: развиването на и бъдещата форма на работа. Ако домашният офис резервира статута си в дълготраен проект, вратовръзките и костюмите скоро може да останат в историята на модата.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР