Модифициран електромобил muc022, сглобен от студенти в Мюнхенския технологичен университет,

...
Модифициран електромобил muc022, сглобен от студенти в Мюнхенския технологичен университет,
Коментари Харесай

Тестов електромобил измина рекордните 2573 километра с едно зареждане

Модифициран електрически автомобил muc022, съединен от студенти в Мюнхенския софтуерен университет, сложи връх за изминато разстояние с едно зареждане на батерията. Тестовия електрически автомобил автомобил измина 2573 км за шест дни със прекъсвания, само че без презареждане.

Студентският екип сложи международния връх на летището в Мюнхен по време на автомобилното шоу IAA. Предишният международен връх на Гинес за оптимален пробег на електромобил беше 1608 километра. Muc022 измина това разстояние на четвъртия ден от пътуването, само че с останалия ресурс от заряд електрическият автомобил продължи да пътува, като прекара на пътя общо над 99 часа.

Електромобилът muc022 на екипа на TUfast Eco изразходва единствено 0,6 kWh на 100 км. За съпоставяне, най-икономичните търговски електрически автомобили се нуждаят от към 13 kWh при същите условия.

За да реализират върха, студентите са се съсредоточили върху намаляването на тежестта на електрическия автомобил. Монококът (основата на каросерията), направен от въглероден композитен материал, тежи единствено 18,6 км. А тежестта на целия електрически автомобил е 170 кг. Инженерите са употребявали и доста добър аеродинамичен дизайн на купето и заздравен акумулаторен блок с потенциал 15,5 kWh.

Muc022 се задвижва от синхронен мотор с мощ 400 W с непрекъснати магнити. Компактните размери на модела с единична кабина (дължина 3400 мм, ширина 1200 мм и височина 1000 мм) също способстваха за управление на тежестта и аеродинамиката. Коефициентът на челно противодействие на автомобила е 0,159, което е доста по-ниско даже от най-оптимизираните леки коли с коефициент към 0,2.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР