Модена е призрачен град. Времето е спряло. Няма движение. Консерваторията

...
Модена е призрачен град. Времето е спряло. Няма движение. Консерваторията
Коментари Харесай

Велика българска прима за ситуацията в Италия

" Модена е нереален град. Времето е спряло. Няма придвижване. Консерваторията втори месец е затворена. Излизам на къси разходки – жива душа не срещам, доста е тягостно. По-лошо от война е. Помня бомбардировките в София, помня по какъв начин се евакуирахме – за нас, децата, всичко беше веселба. Дори падащите бомби и огънят. А в този момент виждам внуците си единствено по телефона, втора седмица не са идвали “, включи се от Италия Райна Кабаиванска пред БТВ.

Великата оперна дива обаче не може да изостави учениците си, въпреки че са останали единствено трима – другите са отпътували за родните си места. Сред тримата е българката Александрина, която към момента съумява да стигне до дома на своята маестра. " Студентите към този момент влизат незаконно у нас – до момента в който не ни тръснат някоя голяма санкция. Но пианистът ми няма по какъв начин да пристигна – той живее в покрайнините на Модена, а пътуването е неразрешено “, показа още Кабаиванска. И добави, че у дома постоянно има работа.

" Трябва да сложа ред в цялостен шкаф с ноти. Прослушвам и остарели мои плочи и се потресвам какъв брой неприятно съм пяла. Нали към този момент съм учителка – слушам единствено минусите. Тогава е трябвало да има някоя бабичка – като мен в този момент, с цел да ме научи “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР