Моделът Leon е крайъгълен камък в историята на марката Seat, има

...
Моделът Leon е крайъгълен камък в
историята на марката Seat, има
Коментари Харесай

Добре реве испанският лъв!

Моделът Leon е крайъгълен камък в историята на марката Seat, има към този момент и четири генерации и повече от 20 години “живот. Моделът оказа помощ на марката наистина да пробие в автомобилната индустрия.

Проектиран от Джорджето Джуджаро /Giorgetto Giugiaro/, първият Seat Leon през 1999 година бележи началото на испанската автомобилна марка в сегмента на компактните автомобили. Той имаше мощ от 180 к.с. и беше първото транспортно средство на марката, надминало равнището от 150 к.с.

Второто потомство е проектирано от Уолтър Мария де Силва. В автомобилния спорт второто потомство завоюва четири международни трофеи в шампионатите на марките и водачите на Световното първенство за туристически автомобили (WTCC) през 2008 и 2009 година

Алехандро Месонеро-Романос отговаряше за дизайна на третото потомство като главен дизайнер. Всъщност, третото поколение Leon беше първото компактно превозно средство, което разполагаше с пълна LED технология. В допълнение, това беше първият Leon, който се оферираше и във версии с пет порти, три порти (SC) и комби.

Една специфичност, която отличава най-новия Leon, е скокът в технологиите. Алехандро Месонеро-Романос изцяло ревизира външния тип на третото потомство в четвъртото в своя дизайн и му придаде повече експресивност - като в същото време задържа спортния темперамент на модела.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР