Мобилно бюро по труда, Семеен трудов консултант и Менторство след

...
Мобилно бюро по труда, Семеен трудов консултант и Менторство след
Коментари Харесай

Нови услуги за безработни предлага Агенцията по заетостта в Русе

„ Мобилно бюро по труда ", „ Семеен трудов съветник и „ Менторство след започване на работа " са трите нови услуги, които предлага Агенцията по заетостта. Експертите от бюрото по труда в Русе към този момент са подготвени и от първи юли ще оказват помощ на трайно безработните, хората с ниско обучение и над 50 години да си намерят работа и да се задържат на нея.

Русе

Мобилното бюро ще работи в дребните обитаеми места, в които има повече хора без прехранване.
Юлия Събева - основен специалист в Бюро по труда - Русе: Ще се дава целият набор услуги - регистрация на безработни, ще има информация, консултация, предложение на курсове, в които биха могли да се включат.
По този метод ще се облекчат самите хора, на които няма да се постанова да пътуват до общинските центрове, където има Бюра по труда. Самите безработни считат, че новите услуги ще са им от изгода.
Димитрина Игнатова: Иначе е мъчно - превоз, средства,така или другояче хората са без пари.  След 13 година най-разпространената специалност в България ще е продавач След 13 година най-разпространената специалност в България ще е продавач
Прогноза на министерството на труда: след 13 години най-разпространената специалност в България ще бъде продавач в магазин. Делът на заетите в търговията...

Семейният трудов съветник ще оказва помощ на фамилии, в които има повече от един незает.
Юлия Събева - основен специалист в Бюро по труда - Русе: Първоначалната концепция е фамилиите да бъдат поканени в Бюрото по труда, техните потребности да бъдат разпознати и по-късно, в случай че се наложи, би могло да бъдат посещавани и по домовете.
Третата услуга ще се реализира от наставник, който ще се грижи почналите към този момент работа да не напущат и ще спомага за отстраняването на зародили проблеми с работодателя.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР