Мобилният оператор Теленор съобщи днес на абонатите си, че увеличава

...
Мобилният оператор Теленор съобщи днес на абонатите си, че увеличава
Коментари Харесай

"Теленор" обяви, че вдига цените с 3.3% от февруари

Мобилният оператор " Теленор " заяви през днешния ден на клиентите си, че усилва месечните такси по настоящите контракти от февруари с 3.3%, колкото е средногодишният показател на потребителските цени за 2021 година Ден по-рано Националният статистически институт разгласи данните за инфлацията през декември, както и средногодишното й равнище за 2021 година от 3.3%

В края на предходната година два телекома - А1 и " Теленор ", оповестиха, че при започване на 2022 година ще индексират цената на месечните абонаментни проекти с инфлацията от 2020 година и тази от 2021 година Сметките им посочваха, че растежът ще е над 5% - от които 1.7% е инфлацията от 2020 година, а упованията за 2021 година са за към 4.2%.

Комисията за отбрана на потребителите обаче забрани на мобилните оператори да " натрупва " показатели на повишаване, и напомни, че те имат право да осъвременяват цените си, само че единствено с инфлацията за миналата година.

" Теленор "   и  А1 апелираха възбраната пред съда, само че в границите на няколко дни магистратите отхвърлиха поредно възраженията на двете компании.

От А1 още не са реагирали дали ще продължат да спорят с държавата като апелират на последваща инстанция възбраната да индексират цените си с инфлацията от две следващи години.

Третият мобилен оператор у нас - " Виваком ", се съобрази с правната база и разгласи, че ще преизчисли цените си като вземе поради  само инфлацията за предходната година.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР