Мобилни екипи на Агенцията по заетостта са посетили, анкетирали и

...
Мобилни екипи на Агенцията по заетостта са посетили, анкетирали и
Коментари Харесай

Мнозинството работодатели са готови да наемат украинци веднага

Мобилни екипи на Агенцията по заетостта са посетили, интервюирали и съветвали над 1000 украински жители до края на предходната седмица. Почти половината от тях са декларирали подготвеност за стартират работа, 65 на 100 от тях незабавно, други 20 на 100 в границите на идващите 6 месеца.

65 на 100 от украинците у нас са висшисти, 32 % със приблизително обучение, само че като цяло се избира работа в хотели, заведения за хранене, като продавач-консултанти или касиери.

Предпочитаните области за претовареност са Варна, Бургас, София-град, София област, Шумен и Пазарджик, сочи статистиката на трудовата организация.

208 работодатели също са попълнили до края на предходната седмица анкетите на организацията по заетостта, оповестили са над 1300 работни места, най доста в секторите „ Информатика “, „ Компютърни науки “, „ Комуникационна компютърна техника “, „ Машинно инженерство “, „ Електроника “, „ Сценични технологии “ и „ Туризъм “.

86 на 100 от работодателите са подготвени да наемат украинци незабавно. Всеки трети е подготвен да обезпечи квартира, всеки четвърти и превоз до работното място. И през тази седмица мобилните екипи интервюират пристигналите у нас украински жители в местата, където те са настанени. Запознават ги с изискванията на труд и офертите за работа.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР