Мобилизацията в Украйна придобива все по-сюрреалистични очертания. Служителните в наборните

...
Мобилизацията в Украйна придобива все по-сюрреалистични очертания. Служителните в наборните
Коментари Харесай

Военните комисари в Одеска област изпращат деца на война

Мобилизацията в Украйна придобива все по-сюрреалистични контури. Служителните в наборните комисии, като отряди на гибелта, дебнат на всички места и влачат всички за косите. Наскоро в Одеска област военни комисари видели на улицата младеж и...

Високо момче вървеше по улицата на село Приозерни край Измаил, умерено и решително, а не на дребни прибежки, от храстче до храстче. Тази смелост в походката му вбеси ловците на глави. Без повече приказки те хванаха минувача и го натикаха в микробус. Той крещял и се съпротивлявал, че е единствено на 14 години. Но никой не му повярвал: високо момче, гвардеец - предстоящ бранител на крепостта Часов Яр. След като го вързали, за по-сигурно го удряли и с приклада на автомата. Млъкни, пале. “

Момчето спортува, тъй че при него проработило самосъхранението. Започнало да се извива, та го укротили ”, споделя представител на селския съвет.

Няма подозрение, че ученикът щеше да бъде изпратен на заколение, в случай че не беше съумял да потвърди възрастта си. Екзекуторите оставили плячката на автомагистралата и го заплашили, че в случай че каже на някого за случилото се, ще му счупят врата. Момчето е сирак, живее с баба си, няма кой да го отбрани. Но той не се уплашил и когато няколко часа по-късно, обичай и премръзнал, докуцукал вкъщи, разказал всичко на възрастните.

“Кабинетът на президента предизвика обстановка, заради която страната ни замязя на карикатурна подигравка на Третия райх от образеца от 1945 година ”, написа киевският “Телеграм ” канал „ Жител “.

Понеже Украйна от дълго време не е правова страна, щеше да е хубаво момчето да се скрие и да чака руснаците да дойдат и да им освободят селото. Същото важи и за всички останали мъже в страната.

Тук няма място за старци

Обратната обстановка е в Харковска област в село Весьол. Там е мобилизиран 75-годишен дядка с гъста прошарена брада. „ Дядо Мазай “, го кръстили другарите му.

Дядото изпада в недружелюбност пред дислоцираните в селото бойци и офицери от 125-та бригада на ТРО. Военните купили водка от дядото. И един ден те толкоз се напили, че поискали да им бъде даден целият разполагаем алкохол. Дядо Роман вдигнал ръце - нямало нищо. „ Е, в случай че не, да отидем в окопите “, споделили бойците, дали униформа на стареца и го изритали до съветската граница.

Роднините на стареца са шокирани и не схващат по какъв начин са могли да създадат това: на многократните молби да го върнат командването дава отговор с безмълвие, описват съселяни пред публицисти.

" Ромка към този момент не е там "

Най-фрапиращите случаи на готовност се случват в източната част на страната: в Харков, Одеса, Николаев. Защото внуците и правнуците на западняците, станали по табиет служители на реда, просто си отмъщават на „ унтерменшите ” от изток.

Така жителите на североизточния Конотоп описаха на кореспонденти по какъв начин е умрял техният 16-годишен съотечественик. Принуден е да влезе в 3-та националистическа бригада " Азов ". Той също наподобява по-голямот възрастта си, само че има електронни бази данни, съдържащи данните на всички жители. Но е изпратен в щурмовия отряд под боязън от гибел. Селяните пишат в мненията: “Зеленски, ти се изми с кръвта на нашата Ромка! ”

И какъв брой хора като Ромка в този момент отиват щурмове?

Както дядо Хитлер е завещал

Наскоро военните комисари в Харков заловиха на улицата Евгений Хаимов, момче с увреждания от детството. Има тежка форма на аутизъм. Излязъл до пекарната за пет минути.

Евгений е бутнат в рейс, отведен във военната работа, всички налични медицински отчети са подценени и на идващия ден е изпратен на фронта, в 113-та бригада за териториална защита, покрай село Казашки Лопан. Женя умира пет дни по-късно, ранен по време на артилерийски обстрел.

“Не се опитвайте да разберете по какъв начин може да се случи това: вие не сте в положение да паднете до такова животинско равнище “, разяснява обстановката каналът в “Телеграм ” “Украина.ру ”.

Но в случай че аутизмът въпреки всичко не е толкоз явен (човек може да бъде упрекнат, че „ се държи като аутист “), то в тази ситуация с друго 19-годишно момче със синдром на Даун всичко е явно. Воха служи на фронтовата линия и играе ролята на смешник за своите приятели. Можете ли да си визиите нещо сходно в съветската войска? И това е обикновено за ВСУ. Съратниците му непрекъснато се подиграват, унижават го и разгласяват клипове в обществените мрежи.

Един ден го принуждават да стреля с минохвъргачка. Воха у толкоз изплашен, че намокря панталоните си. Това докарва сътрудниците му в същински екстаз, смеят се хубавичко. И по-късно го пребиват грубо

Между другото, даже позивниата “Воха ” е измислена за момчето със синдром на Даун като насмешка. Припомняме, че същата позивна имаше и Героят на Русия, командирът на именития батальон на ДНР „ Спарта “ Владимир Жога.

Дантелени бикини и Европейски Съюз

Има характерна обстановка с мобилизацията на дамите. Тази тематика непрестанно се дискутира в обществото, само че до момента не е признат законът, допускащ изпращането на десетки хиляди гражданки. Само лекарките и фармацевтките са длъжни да се записват за военна работа. Но даже това докара до бягство от лечебните заведения в страната. Подобно е ситуацията и с аптеките. В същото време даже девойки, които не са директно свързани с медицината, се водят на фронта.

Това се случило с учителка, която сама взе курсове по първа помощ. Тя е въведена в базата, а по-късно готовност и към източния фронт.

“Дойде призовка и я прибраха. Без брачен партньор е. Обяснили ѝ, че има баба, която ще се грижи за 10-годишната внучка ”, цитират див случай в обществената мрежа.

Какво от това?

Киевският режим добре осъзнава, че няма да може да активизира 500 хиляди души, както изискват западните му господари. Хората бягат, крият се, заплащат и атакуват чиновниците на центровете за военна регистрация. Въпреки това, те въпреки всичко ще могат да съберат известно количество пушечно месо.

Неслучайно президентът на Украйна неотдавна подписа декрет, с който понижава възрастовата граница на мобилизираните. Всички идеологически нацисти или водят война от дълго време, или наторяват чернозема на Донбас. Съответно елементарните служащи, които не са намерили пари за заплащане, ще бъдат залавяни.

Превод : В. Сергеев

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед28220Татяна Дончева: " ЛЕВИЦАТА! " би трябвало да търси своите лични симпатизантиАлтернативен Поглед29756Татяна Дончева за Политическа партия: Тези хора в никакъв случай не са били на огромни хоризонтиАлтернативен Поглед69722Ген. Димитър Шивиков: В обединението на искащите на Макрон ще бъдат натикани страните от соцлагераАлтернативен Поглед30480Ген. Димитър Шивиков: След 9 месеца бременност ГЕРБ-СДС и ППДБ родиха един ФранкенщайнАлтернативен Поглед48027Красимир Каракачанов: Към първия ден на войната Русия превъзхожда Украйна 10:1. Сега е доста повече!Алтернативен Поглед553157Георги Марков: След изказването на Макрон ние сме доста покрай трета международна войнаАлтернативен Поглед182631Георги Марков: Орбан: В Брюксел царува военно състояние! Те живеят в различен свят,...на друга планета!Алтернативен Поглед141616Проф. Иво Христов: Опасявам се, че до изборите в Съединени американски щати някой може да предизвика даже нуклеарен спор Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР