Мнозинството в Народното събрание отхвърли предложението на ГЕРБ за включване

...
Мнозинството в Народното събрание отхвърли предложението на ГЕРБ за включване
Коментари Харесай

НС не направи комисия заради компанията, планираща да инвестира 1 милиард долара в чиста енергия у нас

Мнозинството в Народното събрание отхвърли предлагането на ГЕРБ за включване в дневния ред процедура по основаване на краткотрайна анкетна комисия, която да откри всички обстоятелства и условия по подписания тристранен меморандум сред министерството на енергетиката и частна капиталова компания със седалище в Лондон, която възнамерява да влага у нас 1 милиард $ в планове за чиста сила. Драгомир Стойнев от Българска социалистическа партия възрази на настояването на ГЕРБ:

" Не е обикновено да сътворяваме Анкетна комисия за меморандум, който не обвързва нито една страна. Това не е контракт, това е нещо, вид паметна бележка. И да желаете да натоварите българския парламент с Анкетна комисия, още повече тези вложители, за които вие се опасявате, са били във вашата Топлофикация-София ".

Депутатът от ГЕРБ Делян Добрев разяснява:

" Не неглижирайте този въпрос, тъй като, колкото и да се пробвате да скриете истината, тя един ден ще излезе нескрито! Още повече господин Стойнев ме тормози с това, че е забъркана и " Топлофикация-София ". Ако " Топлофикация-София " също е дала опция на съветски олигарси да перат пари, това също би трябвало да бъде разбрано ".

Мнозинството отхвърли и настояването на ГЕРБ за чуване на ръководителя на Централната изборна комисия Камелия Нейкова по отношение на заключенията от отчета на Обществения съвет към Комисията, които, по думите на опозицията, са извънредно сериозни към извършените избори предходната година. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР