Мнозинството в Народното събрание блокира законопроект на Има такъв народ

...
Мнозинството в Народното събрание блокира законопроект на Има такъв народ
Коментари Харесай

Парламентът пусна джендъра в училищата и в детските градини

Мнозинството в Народното събрание блокира законопроект на " ИТН " за възбраната за разпространяване на материали в детските градини и учебните заведения по тематики за полова еднаквост на децата, друга от биологичната.

Промените в Закона за протекция на детето бяха подкрепени единствено от 73 народни представители. 

Измененията бяха отхвърлени още на първо четене, като " за " тях гласоподаваха от Има Такъв Народ, " Възраждане ", Българска социалистическа партия и 10 депутати от ГЕРБ-СДС.

Текстовете предвиждаха налагане на две забрани с планувани наказания при нарушавания.

Едната възбрана -  за територията на всички предучилищни и учебни заведения и се отнасяше за разпространяването на разнообразни пропагандни материали и осъществяване на мероприятия или образования на здравна, полова и социална тема, несъответстваща на общоприетите правила за понятието биологичен пол в обществото.

Другата възбрана се отнасяше за медицинските услуги на деца, включващи хормонална или различен тип терапия, обвързвана с пола.

По време на траялите близо два часа диспути депутатът от Има Такъв Народ Цветан Предов акцентира:

" Децата съставляват бъдещето и ние сме задължени да запазим тяхното психическо, прочувствено и физическо здраве ".

Маргарита Махаева от " Възраждане прикани да не се изкривява понятието " права на детето ":

" Когато станат пълнолетни, в случай че желаят и в еднорози да се трансформират -

тяхна си работа, само че до момента в който в тях бушуват хормонални стихии, до тогава ние нямаме право да се намесваме ".

Лидерът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова:

" И неслучайно тези сили, които желаят да вкарат Истанбулската спогодба и всички тези последствия от нея, неслучайно се ориентират към децата и към младите ".

Председателят на просветителната парламентарна комисия Красимир Вълчев от ГЕРБ окачестви дебатите като идеологически и оспори фокусът да е единствено върху учебните заведения:

" Такива са интернет, такива са медиите, такива са доста други фактори на средата. Ние не водим цялостният диалог за възпитателната функционалност, хващаме една част. "
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР