Мнозинството от турския народ вярва, че сътрудничеството с европейските страни

...
Мнозинството от турския народ вярва, че сътрудничеството с европейските страни
Коментари Харесай

Почти 80% от турците подкрепят членството на страната в ЕС

Мнозинството от турския народ има вяра, че съдействието с европейските страни е от жизненоважно значение за сигурността на страната, демонстрира скорошно изследване, представено от " Дейли сабах ".

Фондацията за икономическо развиване, неправителствена организация, която се занимава главно с връзките сред Турция и Европейски Съюз, показа на конференция изводите и резултатите от скорошно изследване на тематика " Обществени усещания за Европа и Европейския съюз в Турция ".

Проучването демонстрира, че 56,4 на 100 от турците считат, че " съдействието с европейските страни " е позитивно за сигурността на Турция.

Гърция, Франция и Австрия са посочени като трите водещи страни, виновни за отрицателното разбиране на Европейския съюз от страна на турския народ. От друга страна, повече от половината участници показват Германия като най-важния сътрудник на Турция измежду страните от Европейски Съюз. С най-голямо доверие измежду турците се употребяват Германия, Италия и Обединеното кралство.

76 % от участниците в анкетата декларират, че поддържат възможното участие на Турция в Европейски Съюз. Визовата либерализация, бежанската рецесия и преговорният развой се преглеждат като най-важните тематики в двустранните връзки, заяви Българска телеграфна агенция.

За участниците Европейски Съюз значи на първо място " независимост и народна власт ". Първите пет неща, които идват мислено на турците, когато мислят за понятието " Европа ", са независимост, тъждество, народна власт, висок витален стандарт и икономическо развиване.

Близо 30 на 100 дефинират Турция като европейска страна, а 25 на 100 я разказват като страна от Близкия изток. Според 16 % Турция е неповторима страна, която не може да бъде категоризирана.

Според извършеното изследване 74 % от запитаните считат културните и религиозните разлики като съществени аргументи за това турците да не бъдат възприемани като европейци в Европа.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР