Мнозинството от американците не желаят Джо Байдън или Доналд Тръмп

...
Мнозинството от американците не желаят Джо Байдън или Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Повечето американците не желаят Байдън или Тръмп да се кандидатират за президентския пост през 2024 г.: Проучване

Мнозинството от американците не желаят Джо Байдън или Доналд Тръмп да се кандидатират за президентския пост през 2024 година, сочи скорошно изследване. Половината от интервюираните, които считат, че актуалният президент не би трябвало да се стреми към втори мандат, показват напредналата му възраст като " съществена " причина.

NBC News показа резултатите от изследване, което организира измежду 1000 души от 14 до 18 април.

От интервюираните 70% са декларирали, че не желаят Байдън да се кандидатира за още четири години в Овалния кабинет. Този брой е понижен до 51% за гласоподавателите на Демократическата партия.

Сред интервюираните 60%, в това число една трета от републиканците, са декларирали, че са срещу Тръмп да се кандидатира за президент през 2024 година

Обяснявайки своите желания, към половината от респондентите, които не желаят Байдън да се кандидатира, настояват, че възрастта на сегашния президент е " съществена " причина.

NBC цитира един респондент от Демократическата партия, който твърди, че " президентът би трябвало да отразява възрастовата група в страната " и че и Байдън, и Тръмп " би трябвало да се пенсионират ".

На 80-годишна възраст Байдън към този момент е най-възрастният държавен глава в историята на Съединени американски щати. В деня на изборите през 2024 година той ще бъде на 82 години, а в края на хипотетичния втори мандат - на 86.

Тръмп, който изпълняваше длъжността президент от 2017 до 2021 година, сега е на 76 години.

Проучването обаче илюстрира, че множеството последователи на демократите и републиканците наподобяват лоялни надлежно към Байдън и Тръмп, макар техните хипотетични дефекти.

Сред интервюираните 88% от демократите са декларирали, че сигурно или евентуално ще гласоподават за настоящия президент, в случай че той се кандидатира през 2024 година

В лагера на републиканците две трети от гласувалите на първичните избори са декларирали, че застават зад Тръмп макар обвиняванията в закононарушения, които му се повдигат. Според изследването 68% от републиканците считат, че следствията на хипотетичните провинения на 45-ия президент на Съединени американски щати са политически стимулирани.

При съществуването на сходни настроения, преобладаващи измежду гласоподавателите на ГП, Тръмп наподобява има удобна преднина пред останалите кандидати за републиканската номинация, твърди NBC News.

Резултатите наподобява съответстват с тези от сходно изследване, извършено от Асошиейтед прес сред 13 и 17 април.

В тази анкета се показва, че по-малко от 50% от демократите желаят Байдън да се кандидатира за втори мандат. Тези настроения са изключително публикувани измежду младите демографски групи, демонстрира изследването.

 
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР