Мнозинството германци подкрепят установяване на максимална скорост на аутобаните в

...
Мнозинството германци подкрепят установяване на максимална скорост на аутобаните в
Коментари Харесай

Повечето германци искат ограничаване на скоростта по аутобаните

Мнозинството германци поддържат определяне на оптималната скорост на аутобаните в страната, с цел да помогне в битката против климатичните промени , демонстрира ново социологическо изследване, представено от " Ройтерс ".

52% от интервюираните желаят оптималната скорос т да е сред 120 и 140 километра в час, разкрива сондажът на Emnid за " Билд ам зонтаг ". 46% са срещу сходни ограничавания.

Правителствена комисия изследва превоза в Германия и обмисля ограничение на " неограничената скорост " в някои браншове на автомагистралите като част от по-голямо предложение Германия да помогне на Европейски Съюз да извърши задачите за понижаване на излъчванията.

Но не всички са съгласни. Транспортният министър Андреас Шойер, реакционер от Бавария, дом на производителите Daimler и Audi, разяснява, че е срещу налагане на ограничавания на аутобаните.

" Принципът на свободата се потвърди от единствено себе си. Който желае да се движи със 120, може да се движи със 120 и тези, които желаят да карат по-бързо, могат също да го създадат. Защо е това непрекъснато микроуправление? ", попита той пред вестника.

Министърът разясни, че немските автомагистрали са най-безопасните в света . Той счита, че ограничението на скоростта ще докара до понижаване на въглеродните излъчвания с по-малко от 0,5% .

Андреас Шойер добави, че на 7 640 километра немски автомагистрали - към 30% от цялата мрежа - към този момент има ограничавания на скоростта . Той означи, че възнамерява да се срещне с комисията, с цел да обсъдят предложенията, които ще бъдат финализирани в края на март.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР