Мнозина знаят, че билковите чайове имат лечебни свойства. Но когато

...
Мнозина знаят, че билковите чайове имат лечебни свойства. Но когато
Коментари Харесай

Ето 5 добри причини да пиете редовно чай от лайка

Мнозина знаят, че билковите чайове имат лечебни свойства. Но когато става въпрос за лайката, би трябвало да подчертаем, че тя е една от най-полезните билки. Чаят от нея има доста изгоди: от помощ при бодърствуване до контролиране равнищата на кръвната захар. Ето 5 положителни аргументи да пиете постоянно чай от лайка:
Премахва напрежението
Тревожността е същински камшик на актуалното общество. Чаят от лайка оказва помощ при признаци на безпокойствие, работи като успокоително, когато сте уплашени. В този случай можете да варите билката или да я приемате под формата на капсули.
Бори се с безсънието
Лайката ще ви помогне да спите умерено. Тя визира рецептори в мозъка, които ви успокояват и се бори с безсънието. Проучвания демонстрират, че тези, които пият чай от лайка всяка вечер в продължение на две седмици, ще подобрят качеството на съня си.
Помага при болки в корема
Една чаша чай от лайка може да усъвършенства положението ви, когато имате болки в стомаха, менструални конвулсии, раздразним чревен синдром, разстройство и отичане на корема.
Укрепва сърцето
Антиоксидантите, като флавоноидите, ще оказват помощ за понижаване на риска от сърдечно-съдови болести. Благодарение на тези свойства, чаят от лайка поддържа положително равнище на кръвното налягане, прави по-еластични съдовете и артериите.
Нормализира равнищата на кръвната захар
Редовната консумация на чай от лайка оказва помощ за понижаване на равнищата на кръвната захар, което ще бъде от изгода на хората с диабет. Проучването демонстрира, че при тези, които пият чай от лайка в продължение на два месеца, междинното равнище на кръвната захар ще е доста по-ниско спрямо тези, които пият единствено вода.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР