Мнозина специалисти са на мнение, че някои от най-полезните плодове

...
Мнозина специалисти са на мнение, че някои от най-полезните плодове
Коментари Харесай

Зелените плодове и зеленчуци - благодат за здравето

Мнозина експерти са на мнение, че някои от най-полезните плодове и зеленчуци са със зелен цвят. Редица изследвания са открили, че тъкмо зеленолистните са извънредно богати на хлорофил. Той е най-мощният антиоксидант или фитонутриент, прочут на човечеството.

Фитонутриентът хлорофил придава зеления цвят на растенията, а също така има и мощно изявено детоксикиращо и регенериращо влияние върху черния дроб, спомага за укрепване стените на храносмилателния тракт, оказва помощ при кожни проблеми и има противоракови свойства.

Всички зеленолистни зеленчуци са алкални и се грижат за поддържането на алкално-киселинния баланс в тялото, като ни оказват помощ да бъдем здрави. Тревите съдържат и доста вода, която пък се грижи да бъдем добре хидратирани и способства за красива кожа и коса.

Шампион в зеления лист е авокадото. Този зелен плод, който за жалост не вирее на територията на нашата страна, е великолепен източник на мононенаситени мазнини, витамин E и лутеин. Последният съставлява естествен антиоксидант и е нужен детайл за поддържането на естествена зрителна функционалност.

Диетолозите означават, че включването в дневното меню на ястия с авокадо покачва остротата на зрението и намалява равнището на по този начин наречения неприятен холестерол.

Освен авокадо американските учени предлагат потреблението на разнообразни типове зеле, а по-конкретно броколи (което съдържа неповторими химически субстанции, способни да блокират развиването на онкологичните заболявания), брюкселско зеле (което е богато на витамини C и A, калий и фолати) и нормално кочанно зеле (богато на витамин C, К и бета-каротин).

 изгоди от зелените плодове и зеленчуци

Зелените зеленчуци са нискокалорични. На процедура в тях съвсем няма калории и са подобаващи за всеки, когато и да е, без значение дали желае да отслабне, да е здрав или и двете.

В 100 г спанак има едвам 23 калории, а в 100 г маруля са единствено 15. Така една зелена салата от 200-300 г се трансформира в най-нискокалоричното хранене за деня, освен това в тези 200 г салата има всички нужни за организма скъпи субстанции.

Както може би се досещате, пролетта е най-подходящото време за пречистване на организма. Най-удачният и здравословен вид е да се доверите на зелените плодове и зеленчуци. Заредете хладилника с киви, зелени ябълки, марули и спанак и ще усетите бързо удобните промени, които настъпват в тялото ви.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР