Мнозина смятат, че копирането та езика на тялото на първа

...
Мнозина смятат, че копирането та езика на тялото на първа
Коментари Харесай

Да се изпотиш от пръв поглед. Разкриха механизма на влюбването

Мнозина считат, че копирането та езика на тялото на първа среща е сигурен метод за интерес от колегата. Изследователи от Нидерландия обаче не са съгласни с това. Както се оказва, върху благосклонността може да окажат въздействие синхронното потоотделяне и честотата на биенето на сърцето, а не жестовете и мимиката.

Днес от ден на ден хора се срещат онлайн. Изследователите настояват, че по подобен метод е мъчно да се разбере дали индивидът ви харесва, или не. Хората търсят в колегата „ вътрешно възприятие за връзка “, което се заражда на физическо равнище при персонално другарство.
 Чесън преди любовна среща. Точно по този начин! Чесън преди любовна среща. Точно по този начин!
Изследователи са изяснили, че мирисът на чесън прави мъжете по-привлекателни за дамите. Става дума обаче не за мириса от устата, а за м...

Учените провели опити със срещи „ на сляпо “. За да открият какво движи възприятието на увлечение, те основали лаборатория за запознанства. Изследователите поканили 140 доброволци (мъже и дами на възраст сред 18 и 37 години), които в никакъв случай преди не се били срещали. Те влизали в „ кабина за запознанства “ и сядали зад маса, разграничена от специфична образна преграда. Тя изолирала доброволците един от различен, само че по-късно се отваряла единствено за три секунди, позволявайки им да образуват първо усещане за колегата.

Когато бариерата се спуснела, участниците оценявали привлекателността на колегата по канара от нула до девет. След това преградата още веднъж се вдигала и участниците получавали разнообразни задания за взаимоотношение. След всяка от тях бариерата се спускала, а участниците още веднъж попълвали анкети за прелест.

По време на опита учените проследявали придвижването на очите на участниците, а също и мимиките. Освен това създателите на проучването проследявали честотата на сърдечните съкращения и промените в електрическата интензивност на кожата.
 Вижте какво се случва с мозъка ни, когато сме влюбени Вижте какво се случва с мозъка ни, когато сме влюбени
Любовта е освен психическа реакция, само че и физиологична. Освен това е толкоз могъщо възприятие, че държанието на влюбения може да се...

В края на опита участниците можели да решат дали желаят още веднъж да се срещнат със своя сътрудник, или не. Както се оказало, влечението и по-нататъшното предпочитание да продължат общуването били свързани с физиологичната синхронност сред сътрудниците без значение от това дали на двойките им било позволено да приказват, или им се налагало да извършват единствено невербални взаимоотношения.

Изследователите също не разкрили връзка сред физическото увлечение и копирането на езика на тялото – усмивки, смях, директен зрителен контакт, кимане с глава или жестове с ръце.

Изследването е извършено от Лайненския университет в Нидерландия и е оповестено в изданието Nature Human Behaviour.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР