Мнозина се шегуваха доскоро, че Русия е бензиностанция с ядрени

...
Мнозина се шегуваха доскоро, че Русия е бензиностанция с ядрени
Коментари Харесай

Евродепутатът Христов с кремълска пропаганда: Днес Китай зарежда в руската бензиностанция, а за нас остана страхът от ракетите

Мнозина се майтапиха до неотдавна, че Русия е бензиностанция с нуклеарни ракети. Звучеше духовито. Днес Китай зарежда в съветската бензиностанция, а за нас остана опасността от ракетите ".

Това съобщи в свое изявление в пленарна зала Иво Христов, член на Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Екологичен потенциал (S&D). В Страсбург Европейският парламент организира своето постоянно съвещание, оповестиха от пресофиса на евродепутата.

" Това е резултатът от стратегическото ни късогледство и неналичието на воля Европа да играе своя роля в световната политика ", сподели още българският евродепутат.

По думите му, Европа е просвета, обществен модел и пълноправие, а през днешния ден тя е разпъната сред полюсите на евроатлантизма и новите геополитически упоритости на Изтока.

" Илюзия е да мислим, че в новия свят ще съхраним европейската независимост и благополучие под непознат чадър. Нашата народна власт и нашата стопанска система към този момент деградират ", счита Христов.

" Смятам за наложителен дебата за стратегическа автономност на Европа. Той е просрочен, само че нужен. Предизвикателството е: да балансираме съюзническите си връзки със Съединени американски щати, да установим работлив разговор с Китай и да предложим своя, европейска самодейност за излаз от войната в Украйна ", приключи изявлението си Иво Христов.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР