Мнозина може да отидат да гледат Вездесъщият с по-ниски очаквания,

...
Мнозина може да отидат да гледат Вездесъщият с по-ниски очаквания,
Коментари Харесай

Вездесъщият е по-добър, отколкото изглежда

Мнозина може да отидат да гледат " Вездесъщият " с по-ниски упования, в сравнение с той заслужава. Отчасти това може би се дължи на филмовия откъс, който оставя усещането, че филмът е леко лекомислен, леко занимателен, леко неуместен. Във " Вездесъщият " обаче няма нищо несериозно. Точно противоположното.

Важно е да бъде регистриран отличният метод на снимане на кино лентата. От първия до последния кадър действието върви разумно, поредно, естествено. Няма го присъщото за актуалното българско кино раздробяване, което насилва фена да оправдава нелогични, неразбираеми и не на място подиуми. В това отношение " Вездесъщият " се оправя добре.

Като история и обръщение филмът също има доста мощни страни. Той не просто експлоатира тематиката за воайорството и за простата истина, че има неща, на които им е писано и които би трябвало да останат невидяни от непознати очи. Той преплита мощни паралелни линии - анатомията на разпада на един брак, анатомията на отчуждението, анатомията на изневярата . И се оправя там, където доста други се провалят.

Страшно доста модерни български филми натъртват на философските внушения, изоставяйки историята и нейната досегаемост и лекост. И се провалят и в двете. " Вездесъщият " съумява да откри салдото.

Може би звучи малко необичайно и ненадейно, само че в киносалона имаше дами, които плакаха на някои от мощните моменти.

" Вездесъщият " има какво да предложи на фена, има с какво скъпо да го завоюва. Професионално и мъдро изработен, филмът може да ви изненада. Затова му дайте късмет.
Автор: Десислава Любомирова
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР