Най-нормалното нещо е да бъде подкрепен мандатът на победителя -

...
Най-нормалното нещо е да бъде подкрепен мандатът на победителя -
Коментари Харесай

ДПС при Радев: Най-нормалното нещо е да бъде подкрепен мандатът на победителя

Най-нормалното нещо е да бъде подсилен мандатът на спечелилия - това е нещо естествено, колкото и дребна част от българските жители да гласоподаваха. Това съобщи зам.-председателят на Народно събрание от Движение за права и свободи Йордан Цонев на консултациите за кабинет при президента Румен Радев.

Радев попита Движение за права и свободи по какъв начин правят оценка вероятностите за сформиране на кабинет в 50-ото Народно събрание.

" Съгласно конституцията при крах на първия изследователски мандат, вторият идва наложително при вас. Имате ли към този момент някакви хрумвания за реализацията му? "

Хората изрично не желаят нови избори, а желаят политическият развой да се стабилизира и да има постоянен кабинет, който да взема решение проблемите, а те са доста, отговори Йордан Цонев.

" Изборните резултати и ниската изборна интензивност изрично приказват за нарушено доверие към политическите субекти, дори в частност и към политическия развой в страната. Това е наклонност, която се развива в последните три-четири години и се дължи на обстоятелството, че в страната политическите сили в се отдалечават от дневния ред от институциите ".
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР