Множеството истории за мистериозни блещукащи светлинки в небето, снимки“ на

...
Множеството истории за мистериозни блещукащи светлинки в небето, снимки“ на
Коментари Харесай

Ето как учените обясняват човешките мании по НЛО и „извънземни отвличания“

Множеството истории за мистериозни блещукащи светлинки в небето, „ фотоси “ на галактически кораби и даже разкази за срещи с „ същински “ извънземни, ускоряват публичния интерес към НЛО-то и подхранват вярата, че не сме сами във Вселената. Много психолози обаче гледат много скептично на всичко това. Те са уверени, че доста от тях имат съответни научни пояснения, написа Science Alert.

Интересът към извънземните се ускорява доста след известния случай Розуел, Ню Мексико от 1 юли 1947 година Тогава летецът-ветеран Ричард Ренкен, че е следил полета на кръгли обекти, летящи със скорост 50 благи в част, подредени във формата на буквата,,V ".  По-късно, на 2 юли 1947г., към 21.50 часа семейство видял блестящо заветен объл летящ обект, оставящ след себе си алена светлина и летящ на северозапад от Розуел. Фермер пък чул тъкмо по същото време мощен гърмеж. На идващия ден - 3 юли, той дружно с дребния наследник на съседите си, забелязали на пасището във фермата, ,,леки железни части ", които били разпръснати безсистемно върху немалка повърхност.

Изследвания, извършени в западните култури, откриват, че през 2015 година близо 50 % от хората имат вяра в извънземни. Макар и рядко, някои даже настояват, че са били отвличани.

Съвременните истории за похищение стартират да стават известни след случая на Бети и Барни Хил от 1961 година Двамата настояват, че са видели странни светлини, до момента в който са карали. Част от времето им се губи, имат и петна в спомените си.

Следващите регистрирани данни за отвличания постоянно са свързани със загуба наизуст, разнообразни здравословно проблеми, сомнамбулизъм, кошмари и психически контузии. Самите Бети и Барни Хил настояват, че след случката са имали съществени психически проблеми и са ходили на психотерапевт.

Въпреки че достоверността на доста от тези истории се слага под въпрос, изследване, извършено от Roper Center for Public Opinion Research 30 години след историята на Бети и Барни, открива, че към 3,7 млн. американци имат вяра, че също са били отвличани.

Скептиците настояват, че така наречен срещи с извънземни са най-обикновени измами, основани за финансови или обществени облаги.

Розуел може би е най-популярният случай за това. Много неща от това време останали недообяснени или неразбираеми. Ето за какво през 1995 година Рей Сантили твърди, че разполага с видео фрагменти, показващи аутопсия на авариралото извънземно. По-късно признава, че всичко това е било машинация.

Инцидентът разгорещява пристрастеностите. Хората стартират да упорстват, че извънземен транспортен съд фактически е аварирал в Ню Мексико, а американските управляващи просто се пробват да прикрият случая.

Хипотезите, че извънземните отвличания са измами, може и да са правилни в някои случаи. Нямаме причина да имаме вяра обаче, че всички тези „ прекарвания “ са лъжливи.

Всъщност, психолозите считат, че могат да дават голям брой достоверни и научни пояснения за това, което хората си мислят, че изживяват.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР